Hoppa till innehåll

”Du är inte sjukare än dina hemligheter”

13 december 2010

Jag hade förmånen att få umgås med en väninna en eftermiddag i veckan som gick. Vi samtalade oavbrutet i många timmar. Denna kvinna har så många kunskaper o erfarenheter som jag bara suger åt mig av.

Det är härligt att mötas utan sociala o psykologiska murar. Att mötas i tillit, utan fördömande. Att kunna, vilja o våga vara öppen med de innersta tankarna o de djupaste hemligheterna. Denna kvinna vet delvis mer om mig än min egen mor o det känns tryggt, om än lite konstigt – jag har ju en inre längtan, barnets längtan, efter att få möta min mor… istället får jag möta andra kvinnor…

Hon har nyligen öppnat upp en stor familjehemlighet. Jag har ännu mina dolda. Av rädsla att bli ”dömd” av andra. Av skam??? Det är egentligen så sjukt att inte våga vara öppen. Vem är det jag skyddar?

Jag har tänkt att skulle det komma fram på jobbet så blir jag ”dömd” – vilket egentligen är ännu mer absurt.

I mina familjehemligheter bär jag ingen skuld – det är skammen jag bär vidare, en skam som inte är min.

Dessutom har jag ju sagt upp mig – så ingen på jobbet har längre tillgång till att ”komma åt” mig 😉

Denna kvinna sa många kloka saker denna eftermiddag bland annat rubriken på dagens blogg.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: