Hoppa till innehåll

Raw food – mitt nya frukostalternativ

08 december 2010

Häromdagen då jag skrev om MediaMarkt o att jag inte vågat gå in där på ett halvår utan istället köpt mig en mixer på Coop så fick jag idéen att visa er mitt nya frukost tillskott.

Det var på retreaten i Frankrike som en deltagare skapade underbart smarrig frukt o nötmix att ha i yoghurten. Hon hade gått en massa kurser i raw food (tror jag det hette) o åt detta istället för mejeriprodukter till frukost. Jag testade o uppskattade det mycket, men valde att skeda i det i min yoghurt istället.

Man lägger valfria nötter/frön o valfri torkad frukt i blöt över natten:


Morgonen efter:
Nötternas vatten häller jag bort o sedan sköljer jag av dem. Den torkade frukten, som svällt under natten, häller jag tillsammans med sin vätska i mixern.

Jag lägger till frukt jag har hemma i fruktskålen o denna gång även frysta bär. Allt beroende på vad jag har hemma faktiskt – det blir olika varje gång. Sen häller jag över den i en tät burk, typ gammaldags glasburk med gummikant som finns på IKEA, som kan förvaras ett antal dagar i kylskåpet

Kvinnan som lärde mig detta tyckte inte den skulle sparas mera än tre dagar i kylen…. men min har nog räckte en vecka o inte blivit dålig… Står den framme blir det väl mäsk… *asg*

Det är klart att det är snabbt gjort att äta upp det på tre dagar om man enbart äter detta till frukost, men jag gör så här:           … o då räcker den längre.

Friskt o gott – nyttigt (?) misstänker det men har ingen aning. Inget socker tillsätts i alla fall.

På sommaren går jag nog, som alltid, över till färska nektariner, smultron o jordgubbar i yoghurten men som vinteralternativ är detta perfekt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: