Hoppa till innehåll

– Jag vill inte veta hur han ser ut under badbyxorna!

04 december 2010

Pratade med en ung kvinna om mitt inlägg om badshorts eller speedos. Hon kunde helt enkelt inte förstå, att jag kunde tycka att det var snyggt med speedos, som hon kallade orgos…

Smaken är förstås olika… ibland är det generationsbundet ibland beror det på annat…

Jag uppskattar t ex inte string modet som jag varken tycker är snyggt eller bekvämt. Jag vet att det orsakar många hälsobesvär för unga kvinnor som de gott kunde få slippa. Hur det påverkar unga män vet jag faktiskt inte, men det är nog dessutom betydligt ovanligare med manlig string än med kvinnlig.

Då jag istället för enbart det estetiska förde rättviseaspekten på tal fattade hon poängen.

Att vi kvinnor i bikini visar upp konturer o storlek på olika kroppsdelar o att det liksom kan vara rättvist att männen visar upp sig på samma sätt. Men…

Hon: Jag vill inte veta!!!

Jag: -*asg*, vill du inte veta hur en karl ser ut?

Jag reflekterar. Det är självklart i vår kultur att kvinnor ska visa upp sig tajt åtsittande, genomskinligt, urringat o lättklätt. Vare sig det är i badhuset, på fester, krogen eller t ex dansuppvisningar – killar dansar t ex samba påklätt – tjejer dansar i string o plymer. Varför är det så självklart att kvinnokroppen ska exploateras? Frivilligt, javisst, åtminstone kulturellt inlärt sedan barnsben.

Det blir ett helsikes liv i den politiska debatten då en kvinna väljer att skyla sig i hijab/niqab eller burka som brukligt i hennes kultur/religion.
Det skulle förmodligen bli ett helsikes liv av män började gå omkring i string badbyxor på Fyrishov, precis som det blev då några unga kvinnor demonstrativt utmanade de kulturella normerna o badade topless där för ett par år sedan. Under mina tonår var topless allmänt accepterat (!) om än inte inne i badhuset, bara utomhus….

Jag fortsätter att tycka att det är snyggt med speedos på män. O jo, jag VILL veta hur karln ser ut – jag tycker det är gott att spana o glutta i smyg.
Jag gillar att kika män, magra o feta, på muskler o fettvalkar, håriga bröst o ryggar, rakade o orakade – att se o inse att män är precis som kvinnor, olika i kroppen o fullt normala allihopa. Unika o vackra precis som de är.

Jag som är så blyg o tillbakadragen kan väl få ha detta enda lilla nöje i badhuset – närmare än så har jag inte kommit män på länge….*ler*

Ärligt talat, jag tror inte jag är så kroppsfixerad vare sig då det gäller män eller kvinnor – det är mötet med människan bakom fasaden som intresserar mig – de äkta o genuina mötena.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: