Hoppa till innehåll

På MediaMarkt är de ärliga – stor eloge till säljaren!

03 december 2010

Jag har inte varit på MediaMarkt sedan mitt första kärleksmöte med butiken i slutet av april, min tanke o känsla då var att dit skulle jag återvända OFTA… men jag har inte vågat. Jag känner mig själv o mina svagheter rätt bra vid det här laget. Så pass att jag undviker elektronikbutiker rätt ordentligt.

Då jag i oktober behövde köpa en ny mixer till, hmmm det kan jag berätta om en annan gång. Jag behövde en ny mixer då motorn på min gamla luktade väl bränt. Jag köpte en ny på Coop Boländerna – bara för att slippa suget efter teknik som uppstod i mig då jag gick in på MediaMarkt.
Det är allt ganska okvinnligt har jag förstått. Kvinnor ska gå igång på klädbutiker inte teknik/elektronik – för mig är prislapparna på kläder i butiker direkt ”avtändande”, elektronik däremot är alltid (?) värt sitt pris.

Nu har jag länge irriterat mig på min Mp3. Jag erkänner att den var billig o är köpt på Claes Ohlsson – inte den mest avancerade modellen alltså…
Då jag bett mina ungdomar om hjälp har de tittat på mig förundrat -hjälp med vad liksom… de tycker inte ens min Mp3 är värd namnet Mp3.

I förra veckan då jag fortfarande trodde att jag skulle tvingas kämpa kvar på jobbet med nya ännu längre buss eller tåg resor så beslöt jag mig för att ånyo ta tag i Mp3 problemet.  Jag skulle gå till botten med detta o hade en idé om vad jag skulle fråga om specifikt vad gäller navigering av Mp3, som varit ett av de stora problemen.

Jag gick till OnOff, där jag känner igen flera av säljarna – o de mig – de hade lite idéer om vad jag kunde köpa istället. Jag fick vänta en stund tills en av mina favvosäljare, som jag följt i många år nu visade mig lite men inte kunde ge mig en konkret lösning på just mitt navigeringsbekymmer. Jag köpte inget.

Jag gick vidare till MediaMarkt, efter att ha gått in i butiken kanske tio meter hade jag redan en säljare framför mig (!) Denna säljare visade mig vidare till en kollega som var bättre på just Mp3 teknik.

Jag beskrev mitt bekymmer för säljaren Rolf, han förstod problemet:

Säljaren: – Du behöver en Mp3 tagg redigerare.

Jag: – ??

Säljaren: – Det är mjukvaran som programmerar dina Mp3 filer så att de hamnar rätt i din Mp3, typ Windows Media Player fungerar utmärkt.

Jag:- Usch, det programmet har jag aldrig idats lära mig använda.

Säljaren: -Du blir inte en nöjd kund för du kommer att ha samma problem oavsett vilken mp3 du köper…. då är det bättre att inte sälja en till dig.

Jag ville ju bara få en ny Mp3 o därmed en universal lösning på mitt bekymmer på enkel väg, genom att pröjsa för den. Denna säljare var ÄRLIG!!! – Hur ofta händer det på en skala?

Säljaren:- Jag toppar nog inte säljarligan i butiken.

Jag: – Nej du toppar nog inte säljarligan – däremot ser du till så att MediaMarkt får trogna kunder.

Det går att lita på säljarens kompetens o dessutom att de hellre vill ha en nöjd kund än en såld vara. Det hör till ovanligheterna i denna bransch.

Egentligen är det ju ganska fånigt att jag liksom ”vägrat” lära mig mjukvaran för musikhantering. Jag som lånat hem böcker från biblioteket o på så sätt lärt mig ganska många olika mjukvaror o annan datateknik med hjälp av många timmars prövande – ”trial and error” taktiken.
Jag ÄR tekniknörd men har haft svårt med just Mp3 o mobiltelefoners teknik – de är blinda fläckar i min teknikhjärna. Förmodligen har jag ställt in mig på att ”det är för svårt” o vem kan lära sig något då?

Nu har jag suttit X antal timmar med Windows Media Player o systemet är ju faktiskt busenkelt – problemet att min Mp3 är oerhört elementär i sin teknik kvarstår tyvärr. Jag får pröva mig fram, så småningom kanske den till och med kan skilja på ljudboksfiler o musik (?) Den som lever får se – o lever gör jag!!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: