Hoppa till innehåll

Jag är friköpt!

01 december 2010

Jag bara vill tala om det för hela världen!!!

I går var jag kallad på ännu ett möte med min arbetsgivare…

Jag har varit på två liknande möten tidigare. Det första i juni resulterade i en mängd inlägg men detta var det första i raden.
Sakta med säkert återhämtade jag mig o började tro på arbetslivet igen, så kom ett nytt möte med en ny överraskning – vilket jag skrev om här:

Min arbetsgivare är inte värd mig. Det räcker nu.

Tills jobbet med stort ”J” anländer tvingas jag återigen flytta på mig, till nästa anhalt, till nästa kaotiska konfliktfyllda arbetsplats för att fylla ett tillfälligt hål efter någon i raden som gett upp o slutat. Inte av omsorg utan i taktiken att trötta ut mig, nöta ut tills jag lägger mig platt.  Med de söta orden ”annars kanske du blir sjuk igen”…

Min tanke då jag gick till mötet igår var att återigen acceptera att bli flyttad på, att återigen tillåta arbetsgivaren att trampa på mig – för det är bara med mitt eget tillstånd chefen kan nyttja mig som dörrmatta.

Den fackliga ombudskvinnan som var med frågade om jag verkligen orkade fortsätta på detta vis o jag brast inombords.

Jag som har den inre soldaten, överlevaren som aldrig ger upp, inprogrammerad i mig. Om detta skrev jag här:

Jag tror tamejfasiken att det är skamligt att ge upp, lägga ner huvudet på golvet o vila. Låta kroppen slappna av, bara vara, njuta av friden då jag släpper taget o ha tillit till att allt ordnar sig till det bästa i livet.

Nu har jag brutit livsmönstret för första gången – klivit rätt ut i luften o lagt mig att vila.

Jag har inte längre någon statlig arbetsskyldighet – jag är friköpt o har 6 månader på mig att hitta nytt jobb. Först av allt behöver jag VILA!!!
Jo, jag kommer att sakna mina patienter – det är mötena med dem som hållit mig uppe hela denna tid på arbetet… men det är helt OK att gå vidare nu. Det är inte sunt att hänga upp mitt mående på jobbet på enbart patientmöten. Jodå, det finns en o annan go kollega också 😉

Nu är det dags, att vila o njuta av livet. Idag har jag ätit frukost i lugn o ro, tagit en underbar promenad i ett vinterland i strålande sol – fotograferat förstås…. Med ett leende på läpparna o en varm glädje o frid flödande i mitt inre. Moder jord hälsade mig med denna första underbara dag i frihet o med detta:

Tänk att även naturen ger mig små segertecken 😉


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer leave one →
 1. 02 december 2010 09:34

  Vad glad jag blir för din skull. Hopas du får välbehövlig vila. Kan vända inskränkta chefer ryggen och att du finner jobbet med stort J. Nu är tiden för alla möjligheter här. Lycka till.

 2. 03 december 2010 15:26

  WOW! Håglös och missmodig, svag och sårbar slog jag på datorn för första gången på några dagar. Läste om självmordstankar på en annan blogg. Visste inte riktigt vad jag skulle göra med det, men länkade till ett bra inlägg du tidigare skrivit och tipsade om din blogg.
  Så fick jag syn på det här inlägget och blev själaglad! Because you are worth it! Eller varför inte säga det på ren svenska: Detta är du väl värd! Njut och hoppas Du orkar vila.
  Varm kram

  • 03 december 2010 23:13

   Tack vännen,

   Jag jobbar inte ens på vilandet just nu – jag lever o ÄR 🙂

   Kram

 3. 27 januari 2011 12:35

  Återkommit i bloggvärlden efter en månads paus och läste just detta. fantastiskt! gratulerar! varma hälsn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: