Hoppa till innehåll

Att välja de minst fula skorna på loppis – en reflektion över mina val…

24 november 2010

Jag har varit flexledig från jobbet en vardag o njöt av att få flanera runt på loppis i lugn o ro – jag ÄLSKAR loppis, helst då kläder o skor 😉

Min plan var att:

  • leta kjolar av en modell som inte finns i vanliga butiker men som jag nyligen upptäckt att jag trivs mycket bra i.
  • Då jag har kjol vore det även bra att ha någon slags stövlar till… inte så snyggt med Eccoskor till tights o kjol liksom…
  • o så kanske en vinter kappa som är ännu varmare o längre än den jag köpte nyligen

Kjolar hittade jag inga av den modell jag ville ha *suck o depp*. Vinterkappan jag hittade var som ett tält på mig – så jag lät den hänga kvar i butiken.

På skoavdelningen provade jag mängder av stövlar i olika modeller. Slutligen var det tre par som jag gick omkring o kände mig för i – kunde jag gå i dem? Var de bekväma? Gick det att stänga blixtlåset över vaden? osv

Jag köpte det par (á 30kr) som mina fötter trivdes bäst i. Väl hemma så fotade jag stövlarna o tog med mig kameran då jag hämtade upp dottern för att åka till Gränby o handla mat. Dottern fick kika på bilderna i kameran….

Dottern: – Mamma, man går inte in på loppis o se att det finns fem par skor o välja de snyggaste av de fem paren!!!

Jag: – Va, vad tyckte du om mitt skoköp då?

Dottern: – Det är det värsta skoköpet nånsin i hela din livshistoria tror jag… för att alltså… -Du har fula skor – o du har ju fina skor också för den delen…

Jag: – ?????

Dottern: – Men det har ju gått framåt de senaste hmmm, ja, 6 månaderna då… sista året i alla fall…

Dottern: – Men det här var vidrigt, fruktansvärt var det. Jag känner ingen som skulle ha de skorna på sig, jag tror inte ens jag sett nån på stan som skulle ta på sig någon liknande.

Tyvärr morsan, det är illa!

Ja, kanske har hon rätt den unga kvinnan…. jag tyckte de var sköna liksom, lagom klack för mig, lagom utrymme att vifta på tårna, svarta, dragkedja som gick att stänga….

Ett par dagar senare då  jag hunnit reflektera lite över detta mitt dåliga skoköp på loppis så har jag kommit fram till att det var ju på exakt detta sätt jag köpte skinnpajen hon sågade helt i höstas. Då valde jag mellan den skinnpajen o en röd fin vinterjacka som var för liten – skinnpajen vann 😉

Jag har nog alltid gjort på just detta sätt…köpt det minst fula liksom, eller det som nästan passar. Dottern har väl rätt i att utbudet inte alltid är så stort på loppis… o då jag går i vanliga butiker så handlar jag på samma sätt fast då är det det minst fula eller det som nästan passar bland reavarorna.

Min dotter är extrem åt andra hållet i och för sig… hon har letat vinterjacka sedan förra hösten, i mängder av butiker i minst tre städer, o ännu inte köpt sig en….

Vad beror nu detta mitt sätt att välja på? Är det för att jag inte anser mig vara värd bättre? Är det fattigdomstänk? Är jag för lat/bekväm för att springa runt i butiker?

Dotterns avslutningsord var ändå rätt tänkvärda:

– Skulle du välja en man på samma sätt mamma? Om det fanns ett antal knäppskallar att välja på, skulle du då välja den ”minst” knäppa liksom?

Jag: -Hmmm, nej men kanske är det rädslan att göra denna typ av vansinniga (?) val som gör att jag ännu är singel 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: