Hoppa till innehåll

Kroppen lär om – här o nu – i vardagen

18 november 2010

Jag har sannolikt i hela mitt liv varit spänd i muskulaturen, jag skrev om detta tidigare här i september då jag börjat återupptäcka musklerna i överkroppen. Processen har gått vidare lite i taget.

De senaste veckorna har jag börjat hitta tillbaka till mina lår!
Att de varit spända o stenhårda har jag länge varit medveten om men nu noterar jag gång på gång att det är jag själv som sitter o spänner dem av gammal vana. Nu kan jag känna efter o påminna mig själv o då slappna av o känna skillnaden – en enorm skillnad.

Till och med då jag sitter på föreläsningar o bara lyssnar – vilket varit bland det jobbigaste jag vet – så kan jag notera benens anspänning o aktivt välja att slappna av. Nu kan jag till och med sitta still o meditera (utan att föreläsaren märker det) o utan att somna. Det är helt underbart att kunna använda dessa kursdagar till att låta kroppen få vila från stress o press o anspänning.

Vare sig jag sitter vid datorn, kör bil eller sitter o jobbar så upptäcker jag gång efter annan att jag omedvetet spänner mina benmuskler helt i onödan. Jag övar mig nu på att slappna av i nuet, även i musklerna o kroppen.

Tidigare då jag övat mig på här o nu har jag haft mest fokus på mina tankar, att stoppa tankeflödet o vila i nuet. Nu går övningarna vidare i att låta även kroppen vara med i detta fantastiska projekt.

Här o nu – en stund i taget, det viktigaste först!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: