Hoppa till innehåll

Jobbet med stort ”J” – att drömma om något annat

15 november 2010

Jag har under en längre tid sporadiskt kikat in på Arbetsförmedlingen sida, haft ögonen öppna liksom men ändå inte särskilt aktivt.

Man vet vad man har men inte vad man får.
Gräset ser alltid grönare ut på andra sidan staketet.

Jag har sökt ett antal jobb sedan i juni o varit på en del anställningsintervjuer. Ofta söker jag flera stycken under en vecka o sedan inga alls under en längre tid tills jag ånyo tar mig tid att kika in på ams.se
Emellanåt får jag ett brev som tackar för visat intresse men att tjänsten tillsatts av annan sökande, ofta hör jag ingenting överhuvudtaget. Jag vet av erfarenhet att det är så arbetssökande fungerar o ibland kan kännas ganska meningslöst o slentrianmässigt

Jag har tänkt att kanske någon gång så hittar jag Jobbet med stort ”J” – ett jobb jag verkligen vill ha o som vill ha mig.

I och för sig jobbar jag i en bransch nu som jag länge längtat tillbaka till o jag är fast anställd o fackligt engagerad.
Kanske är det just detta som är mitt bekymmer… Jag bryr mig, som alltid, lite för mycket om patientsäkerhet o arbetsmiljö – jag vill ha möjlighet att utföra ett bra arbete. Jag vägrar att acceptera illa fungerande organisationer o lägga mig platt o undergivet. Jag strider för patienternas o personalens rättigheter, för de svagares rätt i en hierarkisk miljö.
Jag drömmer om att ha ett jobb där sådant är självklart, där jag kan få slappna av o bara göra mitt jobb utan att behöva strida hela tiden. Jag drömmer om ett arbetsliv i mer harmoni o balans med mig själv så att jag har kraften kvar att LEVA på min fritid också.

Jag drömmer om Jobbet med stort ”J”- jag har 25 år kvar i arbetslivet o vill inte stagnera o ge upp redan nu. I fredags sökte jag Jobbet x 2, inom samma företag men med två lite olika inriktningar o utvecklingsmöjligheter.

Vill ni hålla några tummar åt mig ?!!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer leave one →
  1. 15 november 2010 13:51

    Ja, jag håller tummarna!
    Kram (även m låren)

  2. 20 november 2010 10:00

    Även jag håller alla tummar jag kan!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: