Hoppa till innehåll

Värsta snöstormen på 15 år (?)

14 november 2010
tags:

Jag var i Stockholm på kurs i förra veckan då kvällspressens rubriker skrek ”Värsta snöstormen på 15 år”. Jag undrar vart får de allt ifrån? Varje gång de börjar snöa i Stockholm så pratar alla om ”storm” o ”oväder”.

Jag tittade ut genom fönstret från kurslokalen på tisdagseftermiddagen o sa: -O, jag vill ut o åka pulka!

Kollegorna tittade på mig med frågande miner – var jag inte riktigt klok (?)

Nu var det inte pulkväder denna gång – det var ren slasksnö. Det blåste lite o de blöta blafforna som föll var stora. Bekymret var inte från luften utan att det var så blött på vägarna o trottoarerna – eller egentligen att jag inte hade gummistövlar på mig o att jag valt en resväska av kabin modell med små hjul som jag släpade genom snösörjan. Det frös inte ens på o blev halt. Tunnelbanor o tvärbanor gick som de skulle inne i stan.

Har kvällspressens rubriksättare redan glömt månadsskiftet januari/februari 2010 då samma rubriker slogs upp? Då var det dessutom jävligt kallt ute 😉

Att jag bodde i Gävle vid snökaoset där i december 1998 gör nog att jag har ett extra perspektiv på kvällspressens påståenden:

Jag gillar snö! Jag älskar när den äntligen faller o ligger kvar på marken – allt blir ljust o vackert.
Jag kan villigt erkänna att jag gillar snön än mera nu då jag bor i en lägenhet där jag inte behöver skotta min uppfart som den vi hade i Gävle här på bilden  till vänster…

Då det snöar o blåser går jag gärna ut o ställer mig o andas in kraften, vänder ansiktet uppåt o känner snöflingorna i ansiktet. Med rätt kläder är det helt underbart 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: