Hoppa till innehåll

Minnet är bra men kort – en fastemorgon med yngel assistans

12 november 2010

Jag har ett ganska taskigt minne generellt…. det är bara att inse….jag behöver mina tankar till annat än att hålla en massa oväsentligheter i skallen – typ – dessutom försöker jag öva mig på att minska tankeflödet o tankekaoset o istället vara i nuet.

Tidigare i år sa jag ofta att bara jag gjorde något ”nytt” så glömde jag vad jag höll på med innan o snart (?) borde har fortsatt med. Detta bekymrade mig en hel del. Jag oroade mig för demensutveckling… eller var jag bara stressad… eller disträ… eller allmänt knäpp (?)

Efter Frankrike retreaten noterade jag att det räckte med att jag tänkte en ny tanke för att glömma den jag tänkte stunden innan.
Men jag oroade mig inte längre – jag log åt mig själv o släppte taget helt o hållet. Jag är allt mer närvarande i nuet 🙂

Ibland kan det bekymra mig i det praktiska livet.

T ex den söndagsmorgon jag skulle åka till Ramsö i Vaxholm. Det är samma väg som till jobbet, men jag måste svänga av lite tidigare – komma ihåg att svänga av alltså…. inte köra på rutin o glömma vart jag är på väg…

Ett annat exempel är då jag skulle till Vårdcentralen o ta fasteprover… hur 17 skulle jag komma ihåg att jag inte fick äta frukost (?) Jag bad yngel de lux om hjälp – då jag vaknade på morgonen hade jag svårt att hålla mig för skratt. Inte en chans att missa poängen:

Visst är han go o hjälpsam min älskade unge son 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: