Hoppa till innehåll

Fritösen svämmade över – någon som vill tipsa yngel de lux?

09 november 2010

Jag skrev nyligen om att yngel de lux köpt en fritös o lagar friterad mat i mängder. Kanske ledsnade även han med tiden o ville ha lite variation (?) Han tog en paus på några veckor då fritösen stod undanställd full med olja på en hylla.

En natt då han var hungrig – hur kommer det sig att tonårssöner alltid blir hungriga på NÄTTERNA??? – så tog han ner fritösen igen. Vad han skulle tillaga har jag ingen aning om jag sover så sött den tiden på dygnet.

På morgonen var han uppe före mig o lovade dyrt o heligt att städa köket då han var åter från jobbet samma eftermiddag.
Hela spisen, ugnen o golvet framför var översvämmat med olja. Det låg handdukar, trasor, disktrasor o mängder med toapapper i köket.
Hade detta hänt för ett par år sedan så hade jag blivit smått galen….Nu kunde jag le åt förödelsen o stilla höra mig för att han inte fått brännskador. Jag kände tacksamhet istället för galenskap – Köket blev inte övertänt – Sonen blev inte skållad av olja.

Jag: – Lyckades du få i dig någon mat då?

Ynglet: – Jo, halvfärdig….

Jag trodde aldrig vi skulle få bort oljan från handdukar, o trasor…. Jag duschade av allt först i hett vatten, vilket nästan fick avloppet att proppa ihop. Sen körde jag det i 90 grader tre gånger – då luktade de inte olja längre men gummikanten i tvättmaskinen var fortfarande oljeglänsande…..

Nån som vet varför en fritös svämmar över på detta sätt?

Nån som vet hur man blir av med sådana mängder olja i tyg?

Nån som vill tipsa den unge sonen hur han kan förvara frityrolja mellan användningarna? Jag har på känn att den liksom skulle kunna bli lite ”äcklig” av att vara kvar i fritösen vecka efter vecka….

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: