Hoppa till innehåll

Badshorts eller speedos – vad är snyggast?

08 november 2010
tags:

I somras då jag vistades mycket på Fyrishov så fick detta med badkläder på hjärnan.

Jag spanade (!) o grubblade – vad tycker egentligen jag är snyggt?

Speedos var det ”normala” då jag var ung – denna typ av badbyxor bars av alla män (vad jag minns) gamla som unga. O visst är det snyggt på snygga unga kroppar – men faktiskt även på ”vanliga” män med ”vanliga kroppar i alla åldrar – tycker jag. Konstigt nog fanns det inte så många bilder på ”vanliga karlar” i speedos att stjäla på google….


Dessa modernare påfund badshorts tycker jag faktiskt inte är något snygga alls, inte på någon manskropp – oavsett form o ålder. Att sen dessutom ha kalsonger under…. så förbaskat ohygieniskt så jag saknar ord. Nej – inte ens på de unga välbyggda kropparna uppskattar jag dem.

Varför har modet förändrats till mer påklätt på män? Är dessa badshorts bekvämare kanske? Har män blivit blygare?Att gå med byxorna i knävecken är helt OK nuförtiden, så kalsongerna o rumpan alltid syns, men att visa rumpan i badbyxor vill de inte…..

Badshortsen måste ha en oerhörd nackdel då det tar längre tid för det blöta tyget att torka i solen än vanliga speedos…. solbrännan blir inte heller lika snygg….

Jag fattar inte varför badshortsen tagit över det manliga badmodet – någon som har svaret?

Jag ska jag väl erkänna att jag, som ofta, tycker att modet är lite orättvist mot kvinnor. Fortfarande är de ”normala” badkläderna för kvinnor tjata o åtsittande baddräkter eller bikinis – o det spelar faktiskt ingen roll för oss om vi är ”välbyggda” eller mysigt mulliga.

Ett nytt inslag, för mina ögon, som jag fått syn på i sommar är att unga tjejer allt oftare väljer att ha badshorts på sig, ovanpå bikinin. Det är allt lite jämställdhet i det!

Men åter till mitt tyckande:

Ärligt talat så gillar jag att ”spana” på män i speedos, de är betydligt läckrare att kika på en män i badshorts 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer leave one →
 1. Jerka126 permalink
  02 april 2012 13:03

  Hej, jättebra inlägg om just badkläder för oss män. Själv använder jag endast speedos och ingenting annat. Badkläder skall vara praktiska samt snygga, och det är speedos. Jag känner mig bekväm med dom och kan inte förstå varför man skall ha shorts som når ända ner till knäna? Dessutom torkar dom aldrig. Jag är 36 år gammal och i min generation är det nog inte många anhängare samt användare av denna badklädes typ. Vad är det vi människor är så rädda för? Är det så farligt att se konturerna efter en snopp? eller en rumpa? Vad jag vet så har vi män sett ut så här i alla tider, inget nytt under solen alls. Men det är kanske hela samhället som har ändrat sig skulle jag tro. Hela den här kalsong grejen är bara för mycket och definitivt inget snyggt alls. Jag tänker fortsätta med att använda min tighta speedos sen får folk tycka vad dom vill. Tack för ett bra inlägg!

 2. Speedo1989 permalink
  01 september 2012 17:54

  Jag är kille 23 år. Har använt speedos ( brief/ slip modell ) sen jag var 16.Tycker speedos är överlägset skönaste man kan ha på sig när man bada/solar.

  Dock om jag blir överviktig, kommer jag skylla mig, då jag själv tycker gamla/tjocka människor förstör looken för speedos.

  Är inte Homosexuell, Vilket typ alla förknippa med killar/ män som bär speedos. Utan jag ” vet” att jag ser bra ut, så varför kan man inte visa det??

  Och varför tycker tjejer/ kvinnor att ”” speedos lämna för lite till fantasin ””?? Ni vet väl vad killar har mellan benen??

  Bättre att se vad killen ha direkt, Eller vill ni chansa när de ” stora ” badshortsen åker av??

 3. Anonym permalink
  07 maj 2016 09:47

  motsatta könet till artikeln skulle det bli ett himla liv. Sen är smaken som baken. Tex. I Brasilien har nästan alla män speedos på sig och de flesta kvinnor string på stranden. Där anses det snyggt. Allt handlar om vad som är inne och vad som är modernt. Speedos som exempel var mer inne på tidigt 90-tal tillsammans med high cut bikinin och då var det minsann ingen som tyckte det var konstigt eller osexigt. Allt handlar om vad som är inne och populärt och vi får sen utifrån det ”våra” uppfattningar om vad som är fint eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: