Hoppa till innehåll

Frigörande dans med månkvinnan

07 november 2010

Jag har tidigare berättat om hur jag hittade min kropp på retreaten i Frankrike. Då nämnde jag också att vi fick pröva på Frigörande dans  vid ett par tillfällen. En ung vacker månkvinna var vår ledare i detta o dansade med oss med en energi som sprudlade.

Jag hade hört talas om frigörande dans redan för tiotalet år sedan, jag tror det var Tobbe som testade o gillade det. Själv vågade jag aldrig anmäla mig för att pröva, skammen o rädslan var för stor.

Nu var det då dags. Lite skönt var det att jag var bland helt främmande människor som inte kände mig, inte kände till min rädsla att dansa offentligt.

Vi ställde oss i ring med ryggen inåt mitten, blundandes. Den första gången vi gjorde detta var jag stel o skamfylld, tänkte på hur jag dansade, vad andra skulle tycka o tänka om mitt sätt att dansa. Jag dömde mig själv, jämförde mig med andra som jag tjuvkikade på under dansen.

Den andra gången vi fick dansa med månkvinnan var på kvällen, med några få tända ljus i ett stor mörkt rum. Vi blundade o månkvinnan gav instruktioner, till vår inre dansare, för en kroppsdel i taget. Månkvinnan peppade oss att uppleva vår kropp i dansen.
O vad jag önskar att jag hade hennes röst inspelad, hennes tillrop under dansen för att få oss att njuta o uppleva glädjen o kraften i denna dans. Hon sa så mycket klokt, så mycket gott rätt inifrån hjärtat – rakt in i våra hjärtan.

Den andra gången hände det något i mig, kroppen styrde efter sina behov. Jag kröp ihop o kurade mig på golvet som ett litet barn, liten o rädd o sårbar i dansen. Lite senare öppnade  kroppen upp i sin fulla längd, jag slog ut i blom i dansen. Från ett litet räddhågset barn förvandlades jag till en stark kvinna i full blomning.

Det är inte lika lätt att öva frigörande dans som kundalini här hemma, jag behöver månkvinnans instruktioner o musik. Men i vardagen känner jag, lite nu o då, kontakt med min inre dansare – tar några steg, sveper med armarna o ler mitt inre leende. Min inre bild av månkvinnan dyker upp i mitt minne o jag sänder henne varma tankar för det hon gav mig.

Eftersom jag inte känner till om månkvinnan har någon hemsida/blogg där hon berättar om Frigörande dans o sig själv så visar jag under tiden denna så att du får en uppfattning om vad det handlar om:

b t w Då jag letade på bloggportalen efter andra bloggare som testat frigörande dans så hittade jag istället bloggen Ingen skam i kroppen – det kändes lite rätt ändå – för det är ju just vad jag tidigare haft för mycket av o nu har mindre av 😉


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: