Hoppa till innehåll

Jag köpte en NY jacka – med stil ;-)

29 oktober 2010

I höstas började jag mitt letande efter en bra höstjacka till mig själv.
Jag har ALDRIG under hela mitt vuxna liv köpt en vanlig fullprisjacka i vanlig butik för att jag tyckt att den varit snygg. Jag har ärvt jackor av släkt o vänner, jag har köpt jackor på loppis o på rea (på senvåren reas vinterjackor ut) o jag har till och med hittat en jacka i ett soprum (vilket min syster i USA tyckte var ”disgusting”)

I mitten av september hittade jag en skinjacka på Myrornas loppis vid Odenplan i Stockholm:

Min dotter o min sons flickvän rynkade bägge på näsan åt den…. *Suck* o jag som tyckte att den var riktigt snygg…. o bara 350 spänn för en skinnpaj, riktigt billigt.

Dottern: – Men mamma, såna där skin jackor har du haft hela mitt liv – varken de första eller denna är snygg! Kanske var de moderna o snygga då du var tonåring, men det är faktiskt ett tag sedan.

Jag: – ???

Jag funderade o tittade i spegeln o i skyltfönster då jag såg mig själv…. fasiken, hon hade nog rätt ändå….det var modernt med skinpaj på 80 talet då jag var tonåring

Så när vi åkte till Härnösand för att hälsa på min mamma o styvfar hade jag en idé. Vi skulle shoppa en ny jacka till mig. Dotterns jeans shopping nyligen har triggat mig – visst är jag värd att släppa taget om fattigdomstänket o unna mig en första vanlig jacka i mitt liv, nu då jag är 40 år fyllda

Min mamma hade precis köpt en ny kappa o visade stolt upp den, mjae inte helt min stil… men kanske hade de något liknande. Hon tog med oss till butiken – Härnösand är ju inte så stort liksom 😉
Jag stoppade en expedit o sa:
– Jag vill ha en jacka – typ så här lång, typ en sån här modell men inte med en sån här krage – vad har du?

Hon plockade fram plagg efter plagg utifrån mina önskemål. Jag provade o dottern o mamma stod o bedömde hur jag tog mig ut. Efter 7 minuter fick min mor nog av provandet…. hon har nog aldrig shoppat med en tonåring…. (vilket hon tamejfasiken aldrig har….kommer jag på, jag shoppade på egen hand från 9 års ålder typ)

Det tog 10 minuter innan jag köpt denna nya jacka o en passande färggrann sjal

Min skinnpaj hamnade i påsen o jag gick ut på Härnösands gator som en ny kvinna – med lite stil – tänk att det måstat dröja ända tills nu då jag är 40…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: