Hoppa till innehåll

Samtal mellan 18 årigt yngel o en 70 årig bonusmorfar

16 oktober 2010

Mormor var irriterad då hon skulle koka frukostägg, äggklockan saknade batterier. Hennes gubbe hade köpt batterier dagen innan men alltså inte monterat dem ännu  – o hon behövde äggklockan NU.

Gubben suckade lite o gick o hämtade ett set skruvmejslar, batteriet, äggklockan o stod slutligen med sin plånbok i handen då han kom fram till ynglet som satt vid köksbordet o väntade på att vi skulle äta frukost.

Gubben: – Du som är så ung….

Yngel de lux: – Ska jag öppna plånboken åt dig?

Ynglet är rapp i truten – så är det. Gubben börjar bli lite långsam o fumlig, både med teknik o med orden, avslutar sällan meningarna utan förutsätter att vi andra ska gissa liksom….

Nej, det är inte elakt – inte ännu – den dagen demensens gräns är nådd så kommer ingen av oss att vara elak mot gubben. Både jag o mina ungdomar jobbar/har jobbat med dementa o både kan o gillar det skarpt.
O förresten, skulle det vara så att vi är på gränsen till att vara elaka nu så…. hmmm, det känns rätt OK att äntligen vara jämbördiga o vuxna med denne man som kunde sätta skräck i oss alla med sina vrål en gång i tiden. Han är blidare o snällare nu på ålderns höst men minnena av hur han en gång var kommer åtminstone jag aldrig att glömma.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: