Hoppa till innehåll

Då tankarna styr stressen – rena fiktionen

14 oktober 2010

En söndag nyligen kände jag mig stressad, jag hade så mycket som jag borde hinna med innan arbetsveckan drog igång igen. Hushållet kräver sin skötsel o även om jag gör så litet som möjligt o så sällan det går så måste jag ibland få undan ett o annat projekt här hemma.
Det är helt OK  – det är så det är för oss alla.

Denna dag upplevde jag hur tankarna snurrade runt kring allt möjligt, inte bara kring det som behövdes bli gjort. Plötsligt observerar jag att mina stressande tankar innehåller rena fiktionstressen, små filmsnuttar som inte på något sätt har med mig att göra – varken bearbetande av dåtid eller framtid utan helt tagna ur luften för att hålla stressen vid liv. Uppdiktad stress – uppdiktad av o i mina tankar – ett sätt för tankarna att ha mig i sin makt. Jag är inte vad jag tänker – detta var inte mitt!
Det var olika situationer som aldrig funnits, aldrig upplevts – både privata o jobbrelaterad fiktiva incidenter – uppdiktade med personer o skeenden som aldrig funnits. Det har aldrig varit mig så tydligt förr detta som Eckhart Tolle beskriver o som jag skrev om i detta inlägg.

Jag kunde le o backa undan från tankeprocessen. Jag liksom såg det utifrån o kunde observera hur tankarna försökte styra mitt liv o mitt mående. Liksom jag kan le kärleksfullt åt ett barn kunde jag le åt mina egna tankars försök att behålla makten över mig. Stressen la sig o jag andades Här o Nu – det var en härlig insiktsfull upplevelse i praktiken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: