Hoppa till innehåll

Även min son väljer träden

08 oktober 2010

Jag har aldrig tänkt på det på det sättet tidigare, men nu då jag bloggat om friden träden ger mig o min son plötsligt en mörk kväll valde att dra till skogs för att få vara ifred o njuta av friden så kunde jag se sambandet.

Han har gjort det förr, precis som jag alltid gjorde som barn, valt skogens lugn framför människornas oro o stridigheter. Vi har nog fler likheter än vad jag tidigare trott, den unge mannen o jag, det gäller bara att vara uppmärksam o SE.

Istället har jag som förälder blivit orolig då han dragit till skogs, min ångest o mitt kontrollbehov av att veta vart han är o hur han mår – mitt behov av att han ska välja mig – att jag ska få finns där för honom i hans svårare stunder.
Sött på sitt sätt… men ändå han har valt på samma sätt som jag gjort sedan barnben – skogen o träden – o jag har inte kunnat se likheten oss emellan.

Han har alltid valt träden – som är våra bröder – tryggheten o vissheten i naturen, lugnet friden o harmonin som uppstår i mötet med universum.

Älskade unge man – jag är tacksam att du är den du är o  att jag med åren kunnat börja lita på att du kan hantera livet – på ditt alldeles egna sätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: