Hoppa till innehåll

Falukorv – efter långt uppehåll

07 oktober 2010

Falukorv med makaroner var den första maträtt jag lärde mig laga som barn. En gång i veckan lagade jag o serverade jag sedan denna maträtt mellan 7 o 11 års ålder, därefter flyttade vi till ett Hasselakollektiv o jag kom undan dessa familjens veckouppgifter (o allt annat som var familjelikt).

Det är ju en snabb o enkel vardagsmat o har så varit även under mina barns uppväxt.
Annat har läget varit för min syster som flyttade till USA för över 21 år sedan, där finns inget liknande denna barndomsrätt. Hon brukar inte ”beställa” maträtter då hon är hemma på besök utöver just falukorv. Nu är hennes son 11 år o hans kärlek till falukorv är än större än för någon av oss andra.

Då de var här i juni åt den unge pojken falukorv till frukost, lunch o middag. Han var tvungen att pröva annan mat också o gjorde det motvilligt men detta var vad han ville ha. Vi andra åt så mycket falukorv att vi ledsnade för lång tid framöver o ville inte ens höra talas om den.

Det tog till hösten innan det kom för mig att steka falukorv igen – 3 månaders uppehåll – så lång tid har jag inte undvikit den under hela mitt liv.

Läs även andra bloggares åsikter om

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: