Hoppa till innehåll

Jag vill ha stopp på telefonförsäljarna, Nix hjälper inte

29 september 2010

Jag trodde bekymret skulle vara över då jag anslöt mig till Nix för ett antal år sedan. För en tid var det faktiskt lugnt men nu har jag insett – det tar aldrig slut. Dessa telefonförsäljare o telemarketing bolag hittar nya vägar att nå oss potentiella kunder på.
En period ringde de även på mobilen, då höll jag på att bli vansinnig – nu har åtminstone den delen lugnat sig.

Nu är det så att även alla de bolag jag har någon form av avtal med inte längre använder sig av brevutskick då de har kampanjer av olika slag. Visst det är väl bra att de sparar på skogarna med minskad reklam….men ändå…Jag brukar alltid upprepa samma fras:

– Om jag, som kund, vill er något så lovar jag att höra av mig.

Jag är så urbota less på att bli uppringd på vardagskvällar o på helger. För mig, som jobbar på en plats där man ALLTID måste svara i telefon är det ett stort stressmoment att höra den ringa även hemma.

Då jag är ledig så slumrar jag gärna i hängmattan eller tar en eller flera tupplurar under dagen. Jag bara avskyr att bli störd av telefonförsäljare då.

Jag vet att det inte är försäljarnas fel – bägge mina ungdomar har provat på detta jobb så jag vet hur jävligt det kan vara – men ändå orkar jag inte vara trevlig varje gång.

Häromsisten var det en ung kille, från norra Sverige, som ringde upp, minns inte nu för vilket bolags räkning.

Han: -Jag ser att jag hamnat i Uppsala, dit flyttade en av mina kompisar för någon vecka sedan…..

Jag: – Jaha (intresseföreningen antecknar) men du jag har Nix o satt dessutom på toa o kissade då du ringde. Var vänlig o ta bort mig o mitt nummer från ditt datasystem.

Detta att säga att man sitter/satt på toa är rätt effektivt 😉 de kommer liksom av sig då, det blir som pinsamt misstänker jag – så uppenbart att jag på andra sidan luren är en människa som de stör.

Någon som har fler uppslag på hur man får lugn o ro i telefonen? (från dessa stackars unga människor som så väl behöver tjäna sina provisionslöner….)

Då jag precis skrivit klart detta inlägg ringde mobilen, privat nummer, det var ett telemarketing företag som ringde på uppdrag av IOGT-NTO – Jo, jag är medlem där o skulle kunna tänka mig o prata en stund med en aktiv medlem… istället denna unga tjej som erbjuder mig ett presentkort på 50 kr någonstans om jag värvar en medlem *suck*.

Återigen: Om jag vill er något, eller känner någon som vill bli medlem – då hör jag av mig!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

One Comment leave one →
  1. erik eriksson permalink
    26 juni 2012 11:23

    jag vill ha stopp för telefon för säljarna
    jag är med i fix telefon men det jälper inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: