Hoppa till innehåll

En guldgruva av papper under skrivbordet

28 september 2010

Jag är fackligt förtroendevald på min arbetsplats o håller på o letar gamla dokument för att få alla skeenden i fas – utredningar o beslut. Få ihop det liksom.
Jag älskar att få klarhet i bakgrunden till olika problemområden vi upplever i det dagliga arbetet. Hur diskussionerna gått, hur utredningar gjorts o vilka resultat de påvisat. Vem gjorde dessa o hur har det påverkat resultatet? Handlingsplaner, beslut, nedskärningar, omorganisationer o s v

Nu har jag ju bara varit fast anställd i två år på denna ”arbetsplats” men jag har tidigare vikarierat en del på olika enheter de senaste 12 åren o har därför lite koll på de förändringar som skett. Men jag saknar dokumenten bakom o dessa har varit svåra att få fram.

På den enheten jag jobbar nu, sedan efter semestern, har jag en kollega som envist jobbat kvar i snart 15 år. Hon har varit med om alla dessa förändringar, hela vägen liksom o är en enorm tillgång i mitt letande. Alltid då jag frågat om någon specifik policy/regel så har hon efter några dagar lyckats plocka fram ett papper någonstans ifrån.. hade hon kanske dessa dokument jag nu eftersöker?

Vi tittade i en pärm utan namn, sedan i en annan men så plötsligt kom hon på…

Hon: – O  så har jag ju den här kartongen under skrivbordet.

Hon drar fram en hel flyttkartong med gamla papper. Där fanns allt.

Jag: – Du är helt otroligt underbar!

Hon: – Tänk vad bra det är att spara på gammalt skräp ibland,  o jag som skämts lite över att den står gömd o glömd här….

Så nu har jag fritidssysselsättning utöver det vanliga. En hel hög med papper från de senaste 6-7 åren att gå igenom o analysera. Lite av ett detektivarbete – en gång i tiden drömde jag om att bli undersökande journalist, istället blev jag en grävande sjuksköterska 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: