Hoppa till innehåll

Håller min utstrålning på att förändras?

24 september 2010

Jag har länge tänkt att jag med min blotta uppenbarelse skrämmer folk i allmänhet, o män i synnerhet. Jag som växte upp som pojkflicka o sedan präglades i den tuffa miljön som barn på ett Hasselakollektiv är inte direkt någon blid o kvinnlig varelse. Mitt sätt att prata, mitt röstläge, mitt kroppsspråk – mycket är till min ”nackdel” då jag inte följer den sociala normen för hur en kvinna ”ska” se ut o bete  sig.

Under en period har jag  följt utvecklingen av en ung kvinna i min närhet då hon jobbat med sin självkänsla o som bieffekt även fått en intressant dragningskraft på trevliga unga män, som spontant vågar prata med henne.
Är det vad som sakta smyger sig på även mig?

Allt sitter, som bekant, inte i ytan, det finns så mycket mer där bakom som vi människor känner av om vi är öppna för varandra. T ex den, för de flesta av oss, osynliga auran (varför inte säga den personliga utstrålningen) som även om vi inte ”ser” den finns där, subtilt o våra övriga sinnen känner in den per automatik om vi är närvarande o i kontakt med oss själva.

De senaste månaderna har det börjat ske nya saker i min vardag, jag möter varma blickar o blir tilltalad av okända människor i olika sammanhang.
Häromdagen då jag stod böjd över en fyndlåda i charken så tilltalades jag av en trevlig man, ämnet var främst ekologisk mat o i vilka butiker o småorter runt Uppsala det fanns att få tag på närproducerat men flöt fritt över till hur han serverat närproducerat på sin 30 årsfest en gång.

Det låter säkert futtigt men påverkade mig, ett trevligt möte i vardagen, men framförallt förändringen jag anar. Förändringen i min utstrålning, i min personliga sköld mot omvärlden. Förändring är en stilla process o jag följer förundrat med på resan, en dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: