Hoppa till innehåll

Shoppa utan att kolla prislappen

23 september 2010

Dottern hade nya tights på sig en kväll då hon var här på besök o jag visste att hon hade varit o letat nya höstskor nyligen.

Jag: -Snygga tights! Är du rik den här månaden?

Dottern: -Va, har ynglet skvallrat om jeansen?

Jag: -Vilka jeans?

Då berättar dottern att hon gjort något nytt i sitt liv. Hon gick in i en affär o provade jeans tills hon hittade ett par som satt ursnyggt o var sköna utan att titta på någon enda prislapp. Sen gick hon till kassan o betalade 1300 spänn – utan att backa.

Jag:- Häftigt! Lite som jag idag då jag gick slank in på Willys o köpte morötter o bröd….

Lite onödigt retsamt det där sista, även om det var sant….

Egentligen tycker jag att hon är otroligt modig som vågar förändra sitt beteende o kämpar för att inte fastna i samma fattigdomstänk som jag nedärvt. Fattigdomstänket som ständigt handlar om brist o oro för pengar, för framtiden o s v. Pengarna räcker ju alltid, eller typ det går alltid att anpassa matsäcken efter plånboken o likaså hushållsekonomin. Trots att ekonomin, o framförallt min oro för den, många gånger har påstått motsatsen så har vi hittills aldrig behövt svälta – det är nog inte så vanligt med regelrätt svält i Sverige…

Jag önskar att jag en dag blir modig nog att göra som dottern o framförallt att jag lyckas med efterspelet – att inte ta fram gummiklubban, ångra mig, skämmas o allt det där jag sysslar med då jag någon gång unnat mig att spendera pengar….

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: