Hoppa till innehåll

Vart f-n är plånboken?!!

17 september 2010

Efter jobbet idag så passerade jag åter Coop Boländerna för att komplettera med lite mejerivaror o frukt inför helgen, så slipper jag det på lördag. Jag ringde dottern för att kolla om hon behövde något o handlade lite till henne med.

Det var en härlig shoppingtur, vi pratade i mobilen hela tiden dottern o jag. Jag saknar henne! Nu när vi är igång på våra respektive jobb igen så är det allt svårare att få tiden att räcka till. Hon påstår åter att det är jag som jobbar för mycket o inte har någon fritid….hmmm… men jag mår bra just nu o tar det mer lugnt på jobbet än jag kan minnas att jag gjort på mycket länge.

Jag åkte hem till dotterns lägenhet med hennes varor o stod där i dörren o pratade en stund. Hon ville att jag skulle kolla kvittot så hon fick betala för sina varor.

Då upptäckte jag att alla varor inte stod med på kvittot. Oups!
Jag ser mig själv som en mycket van självskannare – men tydligen inte tillräckligt uppmärksam då jag pratar i telefonen samtidigt som jag skannar.

Normalt skulle jag skämmas ögonen ur mig o åka tillbaka till butiken o be att få betala frukten o grönsakerna jag missat – nu garvade jag faktiskt åt det hela. Kanske har dottern lite rätt i att jag är väl vimsig att jag skulle må gott av att ligga i min hängmatta o läsa på kvällarna.

Så kom då dottern med pengarna o jag stack ner handen i väskan för att fiska upp plånboken.

Va f-n! Borta! Ner med handen i nästa fack – lika tomt!

I min skalle snurrade det av katastroftankar.
Vart hade jag lagt den? På Coop?
Hade den blivit stulen? Plockad ur min väska?
Alla kort som måste spärras, nytt körkort…. vad många tankar som hinner passera i paniken.

Dottern tittar på mig frågande:  -Är den borta?

Sen säger hon: – Men mamma, du har den ju under armen. Hon suckade stort o menande,  misstänker att hon åter syftade på sin åsikt om min bristande fritid…

Det är inte första gången jag ser hennes ansikte sucka o muttra ”alzheimermamma”

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: