Hoppa till innehåll

Trädens stillhet o samhörighet med mig

10 september 2010

Nyligen skrev jag om kvällen då jag tog med mig barnbarnet ut på en stilla trädpromenad i höstkvällen – hur harmonin o stillheten flödade i mig.

Ett par kvällar senare då jag slog upp boken Tystnaden talar av Eckhart Tolle som jag småläser ur på kvällarna läste jag detta:

Betrakta ett träd, en blomma, en växt. Låt din uppmärksamhet vila på den. Så stilla de är, så djupt i samklang med Varandet. Låt naturen lära dig stillhet.

Med korta meningar uttrycker Tolle sin insikt o sin vishet, den som jag redan funnit utan ord. Detsamma upplever jag då jag betraktar ett litet barn som ännu är i samklang med Varandet, ännu inte präglats av oss runtomkring. Jag vet att tiden i denna samklang är kort, även om den varierar, därför njuter jag av varje stund i dess närhet.

När du ser på ett träd o upplever dess stillhet blir du själv stilla. Du upplever en mycket djup samhörighet med det. Du känner din enhet med vad du än upplever i o genom stillhet. Att uppleva denna samhörighet mellan sig själv o allting annat är sann kärlek.

Ja, träden är våra bröder skrev en native american i en bok jag läste för många år sedan, den har inspirerat mig alltsedan dess. Jag upplever stillheten o friden, samhörigheten med Varandet i naturen o träden har en viktig roll i min inre stillhet – liksom vattnet i hav, sjöar o vattendrag.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: