Hoppa till innehåll

”Vilket jävla skitväder” – kommentaren jag alltid garvar åt

08 september 2010

Så hände det igen. Denna sagolika kommentar jag har så svårt att förstå.

Jag hade precis kommit från tåget o höll på att låsa upp min cykel, bredvid mig stod ett par i femtioårsåldern o låste upp sina cyklar o mannen uttryckte sig med detta i ett röstläge som om stan var översvämmad o han skulle få simma hem i iskallt vatten, släpandes sin cykel efter sig.

Jag tittade upp på himlen.

Över östra delen av Uppsala var himlen vackert höstblå, över den västra drog mörkare moln snabbt bort. Luften var klar o ren, kylig o underbar – vinden rev i träden som ännu hade sin praktfulla gröna lövskrud.

Jag tog min cykel o garvade för mig själv då jag cyklade hemåt. Vart får folk all sin vädervrede ifrån?

Sist jag bloggade om detta var i slutfasen av sommarens tropiska värmebölja då det en helgkväll kom en underbart välkommen regnskur – den första på flera veckor – välbehövlig o önskad.

Jag misstänker att det är jag som är lite knepig, det är inte ofta jag ogillar vädret som naturen bjuder på. Däremot kan jag ogilla att jag har valt fel kläder, eller fel färdmedel eller inte har tillräckligt med tid på mig – med det är ju alltid mina val att anpassa mig till vädret o inte själva väderlekens fel – eller?

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer leave one →
 1. 08 september 2010 18:32

  Jag gillar också alla väder utom ett nämligen blåst. Jag tycker att det är i princip omöjligt att klä sig mot blåst. Dessutom blir det tungt att röra sig i blåsten.

  Vädret 2010 har varit ett underbart väderleksår. En riktig vinter med snö som legat kvar. Till och med i Stockholm var slalombackarna öppna i flera veckor. Sommaren var kanon med sol och värme i flera veckor och hösten just nu är vacker och jag vet den kommer att bli ännu vackrare i alla sina färger, klar luft och mörka kvällar som det är mysigt att tända ljus i. Vi har tur som får leva med fyra härliga årstider.

  • 08 september 2010 19:36

   Hej goa du,

   o jag älskar t o m blåst – helst då det är åt snöstorm till 😉 Att stå ensam ute i den vinande snön med armarna utsträckta o känna hur vindens kraft tar tag i mig…. (inte kul om man bär matkassar eller MÅSTE gå ut kanske – men för nöjets skull)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: