Hoppa till innehåll

Träden mot hösthimlen – om harmoni i vardagen

03 september 2010

Jag är ofta rätt trött då jag väl kommer hem från jobbet, arbetsdagarna har blivit längre nu då jag pendlar dubbelt så långt som tidigare. Ofta ids jag inte ens laga mat, finns det inga rester så får det räcka med en äggmacka o en kopp te.

Ibland tar jag mig ändå i kragen o går ut på en kvällspromenad för att samla kraft o frid inför kommande arbetsdagar – nyligen fick jag låna med mig barnbarnet


Den lilla tösen låg rejält inbäddad i dubbla kläder hennes mamma satt på henne, o filtar som jag lagt om henne, jag fällde ner sufletten på barnvagnen. Jag vill så gärna att hon redan nu ska få uppleva naturens kraft o harmoni o somna med himlen som tak.

Hon är ett universums förunderliga underverk o jag tänker att hon har kvar kontakten med sitt ursprung, i hennes förundran känns tillvarons helhet o inre kärna. Att få spegla sig i ett barns blick då barnet förundras över universum är stort.


Även för mig är träden en stor upplevelse, av frid o gemenskap, av harmoni o helhet. Jag andas in naturen o bara ÄR.

Jag njuter o känner mig hel o fulländad, jag andas in den kyliga höstluften, de underbara dofterna av just kylig luft av en annan luftfuktighet än i somras. Doftar luftfuktigheten? Jo, det är den som doftar, känns, förnims i mitt sinne – det går inte att beskrivas i ord, bara att upplevas Här o Nu.

Jag njuter av hösten, av träden o av livet 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: