Hoppa till innehåll

Dumt att ha mobilen i BH:n….

02 september 2010

Jag är ingen riktigt tekniknörd då det gäller mobiler, köper alltid bland de billigaste o enklaste modellerna. Funktionsdugligt ska det vara o enkelt – typ. Har alltså inte tagit över mina ungdomars vanor på den fronten, de vill ha SNYGGA mobiler med många funktioner – typ.

Vad jag tyvärr har tagit över är hur jag förvarar mobilen.

Förr hade jag alltid en liten mobilväska hängande i jeansen, men då jag bytt modeller så har jag med åren slutat idas leta nya små väskor som passar till den nyare modellen. Jag tycker på fullaste allvar att de borde se likadana ut allihopa så att laddare, headset o väskor passar – allt i ett liksom. Förstår ju att det inte skulle vara någe bra för kommersen – varje modell ska ha sin unika form o kontakter för att dra in ytterligare lite pengar till företagen *suck*

Hur som, detta har lett till att jag börjat härma min dotters metod. Till skillnad från henne har jag  en snodd runt halsen som mobilen hänger i, men eftersom jag upplever alla slags tryck i nacken som mycket obehagliga så fixar jag inte att den hänger löst i denna snodd o stoppar in mobilen i övre delen av BH:n som avlastning.

Igår skulle jag till Liljeholmen på handledning o valde att promenera från T-Centralen – en helt underbar promenad i sensommarvärme.


Vilsamt o vackert var det, men jag hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta att promenera sträckan då jag aldrig gått den tidigare så jag pinnade på liksom.

Då jag kom fram o tog av min ryggsäck kände jag att min tröja var genomblöt av svett på ryggen, jag plockade då genast upp telefonen ur BH:n o noterade att den ville ha PIN kod o sen påstod att täckning saknades…. mysko (?)

Det var den telefonen det. Otroligt DÖD var den sedan jag stängt av den för att starta om den.

Väl hemma i Uppsala igen bar det av till OnOff´s rea


Jag gillar inte att handla på kredit…. men nu gjorde jag det, ekonomin tillät inte denna extrautgift överhuvudtaget denna månad, får hoppas den ser bättre ut nästa månad då räkningen ska betalas. De senaste 16 åren har jag liksom vant mig vid att alltid ha en fungerande mobil, känner mig oerhört naken o handikappad utan, ännu mer nu då jag tillbringar så mycket tid i bilen.

Jag kommer förhoppningsvis att minnas denna läxa i många år o aldrig mer stoppa mobilen i BH:n, vilket har varit förbaskat bekvämt men även förbaskat DUMT.

Som man bäddar får man ligga heter det o att elektronikprylar är känsliga för fukt var ingen nyhet för mig – välkommen lilla gummiklubba 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 02 september 2010 09:58

  Nu blir jag orolig, för det är precis i BH:n som jag oftast förvarar mobilen. Dessutom är jag teknisk analfabet, så när något liknande händer mig känns det som om min värld håller på att rasa samman. Idag är jag nära en sådan katastrof, min dator har nämligen förändrat beteende och det känns hemskt. Vad det är för fel vet förstås inte, men den är sig inte lik, bland annat går det mycket sakta. Jag brukar be om hjälp från de högre makterna. Hoppas det hjälper. Annars….ja, annars???

  • 04 september 2010 13:38

   Söta du, misstänkte nog att vi är flera som gör som våra barn…

   De högre makterna brukar ha lite svårt med datorer *ler* men jag vet att det finns en häxa i närheten som har rätt bra koll o om du använder XP så kan även jag en del. Så ”annars???” kan vara att be om hjälp 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: