Hoppa till innehåll

Nässelnostalgi

26 augusti 2010

Då jag var barn besökte vi på somrarna kusinerna på Siarö i Österåkers kommun. Kanske var det inte så många gånger vi var dit, men jag har flera starka barndomsminnen därifrån – minnen som luktar ljuvlig barndom.

Ett av de starkaste doftminnena, som kommer över mig på somrarna nu som vuxen, är doften av brännässlor. De hade utedass på gården på den tiden, 70-talet, o runt dasset växte mängder av nässlor.


Det är lite konstigt, egentligen gillar jag inte brännässlor…. kanske gjorde jag det inte som barn heller, jag lärde mig att AKTA mig för dem för att slippa få ont. Växer de i min lilla trädgård eller i gräsmattan så är jag skoningslös – men då de växer längs vägkanten i en ljum sommarkväll så ler jag inombords, ler med barndomsdoften som sprider sig inom mig o fyller mig med mjuka varma minnen.

Egentligen gillar jag inte utedass heller, inte nu som vuxen i alla fall – jag är ganska bekväm av mig o har helst både toa o dusch o min egen sköna säng inom räckhåll. Ändå minns jag deras utedass med barndomsförundran.

Liksom jag minns deras kossor, deras fruktträd, deras mysiga gamla hus o sjöbodarna vid vattnet…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: