Hoppa till innehåll

Chilensk linsgryta – varför inte ha lite chili i?

24 augusti 2010

Jag berättade nyligen om min vuxna dotters nya strävan mot alltmer vegetarisk mat, en strävan som jag delar med henne. Hon har ett problem med detta kostval – de rätter hon lärde sig älska under tiden hon levde i Chile är inte direkt vegetariska…

För en tid sedan bjöd hon mig på denna chilenska linsgryta, med chorizzo i:


Jag ska erkänna att jag hade lite svårt för färgen – o för just chorizzon – men visst var grytan god. Varför chilenarna inte kryddar sin mat med lite chili förstår jag dock inte… det skulle göra underverk, men det tillhör inte deras matlagningskultur tycks det som.

Jag är inte så förvånad i smaklökarna längre, i våras fick jag pröva Chilenska Completos vilket tydligen är något av en nationalrätt o älskad av majoriteten… Jag vet att jag inte är opartisk, men det finns så mycket god mat med så många underbara kryddor på den latinamerikanska kontinenten att jag har svårt att förstå varför man undviker dessa kryddor i Chile….

Jo, jag erkänner, jag är själv ganska värdelös på att krydda mat. För lite salt är det vanligaste klagomålet vid vårt matbord. Dessutom är jag en vanemänniska o använder de kryddor jag alltid använder, helst etiopisk peppar eller färska chilifrukter. Att improvisera med nya smaker o få till något gott är inte riktigt min grej.

Vem vet, kanske gör jag en egen variant på den chilenska linsgrytan endera dagen. Om jag ids laga mat vill säga….

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: