Hoppa till innehåll

Vem fan duschar var tredje dag????

19 augusti 2010
tags:

Jag vet att man en gång i tiden, i detta land, inte hade rinnande vatten i hemmen, att det var en lyx att bada vintertid som var få förunnat.

Jag vet att generationen före mig inte vande sig med dagliga duschar, inte heller jag som barn på 70- & 80-talet fick den vanan förens i vuxen ålder.

Jag vet – o bävar för – den dag jag blir gammal o skröplig nog att bo på äldreboende. Då när det liksom hör till rutinen att få hjälp med en dusch i veckan, bemanningen räcker inte till mer än så…..

Hur kom jag nu i dessa tankar? Jag köpte en ny deodorant på apoteket.

Den såg rejäl ut liksom….

Jag gillar apotekets produkter då jag är doftkänslig o har lite väl känslig hud, t ex klarar inte hårbotten av annat än apotekets styling produkter….

Nu gladdes jag så åt denna nya produkt o började använda den. Efter ett par dagar började det klia under armarna, eksemliknande rodnade utslag blossade upp.

Jag tvangs tvätta bort deodoranten o istället smörja på med cortisonsalva, gick omkring i flera dagar på jobbet utan deodorant o snusade i luften undrandes om jag luktade svett i värmen…. Nu är det ju så för de flesta av oss att vi inte luktar svett då vi är rena, då vi duschat på morgonen, så det var ingen fara.


Döm min förvåning då jag till slut läste texten på baksidan av deodoranten!!!

För vem är denna produkt framtagen??? Hur vanligt är det i dagens samhälle att man inte duschar på 3 dygn???

Jo, på en fjällvandring fkanske, men då borde väl produkten säljas i en speciell hörna för typ extremsportare o överlevnads expeditioner.

Hmmm, eller så kanske rent medicinskt för den som besväras av extrem svettning, typ under armar eller i handflator. Men hallå, då borde det väl stå att produkten är till för just detta, så de som lider av extrem svett verkligen hittar den – eller? För mig gjorde den mer skada en nytta, men jag kanske är ovanligt blåst….

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. Sofia Johansson permalink
  22 augusti 2010 19:28

  Hej!

  Detta har troligen inte att göra med hur ofta man duschar utan mer om innehållet i deodoranten och att ”styrkan” i denna motverkar kraftiga svettningar men blir för ”stark” att använda så ofta som varje dag.

  Sofia

  • 22 augusti 2010 20:58

   Hej Sofia,

   Jo det var liksom det jag till slut kom fram till då polletten ramlade ner;-) Men att jag först behövde få svidande eksem i armhålorna kändes ganska onödigt o framförallt pinsamt.

   Sen undrar jag då över användningsområde. Absolut torr är vad som brukar rekommenderas för personer med t ex extrem handsvett, som förstahandsval – är denna ACO 72 timmars produkt bättre? Steg 2 alltså, eller är det något helt annat?
   Bra att ha kunskap om då jag ibland stöter på detta på jobbet o faktiskt inte har denna spetskunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: