Hoppa till innehåll

Den döende datorn i repris

16 augusti 2010

Jag hade nyligen, typ 3 veckor sedan, min dator på en renovering då den ”dog” gång på gång. Jag misstänkte att någon intern fläkt gjorde att den blev för varm vilket brukar leda till just denna typ av symptom. Den lilla datafirman jag anlitar bytte fläkt o satte in en extra liten hårddisk fläkt = rätt mycket pengar…. de trodde att datorn nog skulle hålla i flera år till då den tedde sig vara i bra skick.

Egentligen hade jag bestämt mig för att inte lägga ner mera pengar på denna dator. Originalen byggde jag hösten/vintern -96 , i oktober förra året lämnade jag in två datorer o bad dem plocka ihop en fungerande efter mina önskemål – alltså genomgripande ombyggnad – vilket förstås kostade ungefär lika mycket som att köpa en ny dator…..

Så i lördags kväll då jag kom hem från Fyrishov så skulle jag kolla mejlen innan jag gick o la mig. Datorn gick igång som den skulle o jag började surfa, kollade nyheter, letade efter en film på imdb.com – då dog datorn. Skärmen sa ”ingen signal” – igen.

Den kommande veckan får jag packa med mig datorn till jobbet, o skynda hem därifrån någon dag, för att hinna in på datafirman innan de stänger – nog fan borde de ha någon slags garanti i en månad!!!???

Tänk om tekniken bara kunde fungera ostört en tid…. eller om pengar växte på träd….

Suck, pust o stön, nu får jag sitta med min söta lilla pyttelaptop igen.

(Bild stulen på webben)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer leave one →
 1. stefan permalink
  16 augusti 2010 09:09

  Datorer är bra så länge dom funkar.. Men ”dog” hela datan eller stod det bara ”no signal” på skärmen och datan väsnades eller var det helt tyst från allt? Om allt dog så kan det ju vara
  nätagregatet som krånglar och behöver ses över eller bytas..bara ett litet tips. 🙂

  • 16 augusti 2010 19:44

   Jo, exakt så är det…. En gång i tiden tyckte ajg det var roligt att felsöka själv o laga allt möjligt fippel, nu ids jag inte ens skruva bort sidan o titta in i burken *suck*

   Jo, det var ”No signal” men nätagget o fläktarna gick. Det var grafikkortet denna gång, fick ett nytt begagnat billigt men glömde be om en omkopplaren för kontakten in i burken så jag kan ändå inte dra igång den ikväll. Kanske lite välbehövlig sömn istället 😉

   • stefan permalink
    16 augusti 2010 20:54

    Bra du fick iordning på datan och nästa gång kan du fixa själv.. 🙂 sömn är inte det lite överskattat? 😉

   • 17 augusti 2010 06:48

    Jag är nog lite för lat numera, men vem vet

    Sömn är A & O för mig, blir odräglig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: