Hoppa till innehåll

Att sitta fast i lånade stövlar…

15 augusti 2010

Förra helgen var jag ut till trakten runt Älmsta i Roslagen o besökte släktingar jag uppskattar mycket o gärna umgås med emellanåt. Det var ett händelserikt o intensivt dygn i deras stuga som jag kommer att återkomma till framöver. Men som jag berättat nyligen har jag lite för mycket bilder på lager nu som jag tänker visa:

På söndagens förmiddag hjälptes vi åt att rensa bort decimeter högt ogräs från denna yta, med spade, krattor o för hand för att därefter så gräs.

Eftersom ett av sommarens häftigaste åskväder gått av stapeln under natten så var det ganska blött i marken o jag lånade min mosters gummistövlar.


Det var ju sommar o varmt så jag brydde mig inte om att ta på strumpor, funderade inte heller över vilken storlek de hade. Foten gick ju i stöveln o de skavde inte.  Men när jag försökte ta av dem efter ett par timmars arbete med ogräs o grässådd…. helt jävla omöjligt!


Jag fick lite desperat be om hjälp, min morbror drog o slet utan att få av dem. Till slut lyckades jag rucka fotleden upp o ner o få stöveln att pressas av två millimeter i taget. Fotryggen var illröd o öm.


Då samma stövlar dagen innan fastnat på en annan hjälperska i trädgården använde släktingarna snart samma metod som då för att hjälpa mig loss ur den sista stöveln – kallt vatten för att kyla av mina fötter som kanske svällt (?) Tanken var att jag skulle stoppa ner stövlarna/fötterna i de röda hinkarna men de var för små o trädgårdsslangen togs istället fram.

Fötterna var mörkröda o ömmade rejält då jag slutligen kom loss, jag misstänkte att jag skulle få duktiga blåmärken på fotledernas ovansidor…. Men faktiskt så gav ömheten o rodnaden med sig.

Tips till dig som lånar stövlar av någon:

  • ta inte på dig ett par som är två storlekar för små
  • Använd alltid strumpor, då glider fötterna ur lättare

Jag önskar att jag tänkt mig för lite… men vi fick oss ett par goda skratt i alla fall 😉

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: