Hoppa till innehåll

Min kamp mot bananflugorna

10 augusti 2010

Som ett brev på posten – eller kanske borde man säga som ett mejl i inboxen numera – dyker de alltid upp i mitt hem lagom till rötmånaden. Dessa irriterande små bananflugor som virvlar omkring i luften i köket.

Bilden länkad till Wikipedia

I alla år har jag använt mig av den vanligaste (?) blandningen av saft/vinäger/diskmedel i små äggkoppar o visst har de drunknat de små liven. Dock ha nya kläckts i betydligt större omfattning en de som dött….

Min vuxna dotter sa att hon läst på webben att ättika var ännu bättre. Tänk, jag som ofta brukar påminna just henne om ”kolla på webben” men i detta hade jag helt missat den infokällan.

När jag sökte efter receptet på ättiksblandningen så såg jag ett annat tips – att hälla kokande vatten i slasken regelbundet. Jag hade aldrig funderat på vart de kläcks dessa små, bara att de virvlar runt slasken mest. Nu vet jag att de kläcks i avloppsrören…. o nyttjar kokande vatten för att skålla både ägg o nykläckta djur o idag möttes jag av EN bananfluga då jag skulle fixa frukost, mot normala tjugutalet.

Sen kan jag i och för sig inte veta vilket som haft bäst effekt, att jag bytt ut vinägern mot ättika i äggkopparna eller det kokande vattnet. Men jag tror faktiskt på det sista som hindrar dem från att ens kläckas.

Jag känner mig inte ens grym…. värre är det då jag som en galning jagar dem runt i köket o försöker slå ihjäl dem med händerna – de har ju alltid en förmåga att ”försvinna” – tjugo stycken i ett moln vid diskbänken går upp i rök så fort händerna smäller ihop i tomma luften.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: