Hoppa till innehåll

Återgång till jobbet efter semestern o hur går det med tuppluren egentligen?

08 augusti 2010

Nu har jag jobbat i två veckor efter min semester o varit hemma en pga halsbölden. Jag har ganska dåligt med semestererfarenhet från livet, då jag sällan haft möjlighet att ha semester. Den första veckan åter på jobbet var jag ganska medtagen. Att ta mig upp på morgnarna gick bra, att sova på på nätterna likaså, men redan andra dagen var jag ute o nosade på vägkantens räfflor. Tur att de finns o att de får oss trötta bilister att vakna till av rena förskräckelsen – lite otäckt var det allt att inse att jag var SÅ trött. Jag har numera drygt en timmes bilväg till jobbet o märker skillnaden på just denna trötthet i bilen, som var hanterbar i 30 min men är svårare att hantera i dryga 60 min.

Sen var det då det där med att ta en tupplur på lunchen… jag hade ju fått igång det på förra arbetsplatsen någorlunda. Nu känns det svårt igen, som att belasta kollegorna om jag går undan o vilar en stund. Jag vet att jag behöver det, jag vet att jag skulle må bra av det – men att våga stå på mig o be dem acceptera mitt behov….

Den första veckan hade jag migrän sex dagar av sju… inga tupplurer alls på lunchrasterna. Det kändes liksom lite pinsamt, första veckan på en ny arbetsplats o med nya kollegor… jag höll ut o höll mig vaken. Då jag kom hem vid 19 tiden på fredagskvällen så slocknade jag istället för att äta middag, vaknade vid 21 o tog en macka för att sedan somna om. Det talar liksom sitt tydliga språk – nätternas 7½ timmars sömn räcker inte till.

Den andra veckan lyckades jag bättre med tupplurerna på lunchrasten – varje dag gick jag undan o la mig. Har tagit med min extraspikmatta, hittade ett tomt kontor där jag kunde lägga mig direkt på golvet, underbenen på en stol – ganska vilsam position faktiskt. Spikmattan gör säkerligen sitt till då jag är van att slappna av o njuta av den. Ingen migrändag – på hela veckan!!! Dessutom var jag aktiv 6 dagar av 7, alla vardagskvällar o hela lördagen – njöt av livet 🙂

Det kanske är så här det brukar vara då man återgår till jobbet efter fyra veckors semester (?) Att det tar lite tid att komma i form efter all vila, en dag i taget

Då jag sökte på bloggportalen på temat hittade jag denna söting som har förslag på simulerings semester för den som inte är nöjd 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: