Hoppa till innehåll

Öroninflammationen var en halsböld

06 augusti 2010

I tisdags skrev jag om måndagens outhärdliga smärtan i mitt högra öra, jag var helt övertygad om att jag hade öro9ninflammation. En smärta som gjorde mig smått galen, önskan att dunka huvudet i väggen för att avleda var stor. Till slut verkade Citodon tabletterna, om de verkade på själva smärtan eller gjorde hjärnan omtöcknad var skit samma just då.

Jag var förbannad på mig själv, då jag ringde öronkliniken från jobbet på måndagen så erbjöd de mig att komma samma eftermiddag eller vänta tills på tisdagen. Som vanligt var jag mer lojal mot jobbet än mot mig själv…. vilket jag ångrade bittert under kvällen/natten.

Jag lyckades slumra lite i sängen men efter ett par timmar förvärrades smärtan o jag hade inga fler Citodon hemma. Jag ringde sjukvårdsupplysningen för tips i gryningen. Hur fan det kan komma sig att jag som sjuksköterska aldrig fått lära mig att man inte ska ligga plant då man har öron/halsvärk vet jag inte. Men nu fick jag veta det…. att trycket då ökar i slemhinnorna, man ska sitta o sova – så gott det går.


Sagt o gjort, jag släpade med mig mitt täcke o ett par kuddar o la mig i hängmattan i vardagsrummet, i den gick det att sova halvsittandes men ändå bekvämt.

Dagen efter tog jag mig till öronmottagningen, slumrade på soffan i deras väntrum ett par timmar medans jag väntade på min tur till jourläkaren. Då läkaren tittade i mina öron o sa att de såg bra ut höll jag på att gå i taket. Sen förklarade hon att mina symptom var klassiska för halsböld, inklusive mitt grötiga tal. Att smärtan ”började” i örat beror på att örontrumpeten som mynnar i halsen är slemhinnebeklädd o sväller då halsen sväller – så nu vet jag det också…

Oftast stark, ensidig smärta med utstrålning upp mot örat på samma sida. Svårt att svälja och patienten är allmänpåverkad och har ofta feber. Svårigheter att öppna munnen och talar med grötigt tal. (ur FASS)

Jag fick stark antibiotika o sedan dess har jag legat hemma – inte haft en tanke på att gå till jobbet. Svullnaden i halsen har minskat men ännu gör det ont i örat, det tar sin tid sa de o dessutom är det inte säkert att antibiotikan biter på bölden…. alternativet är tydligen att skära i den *suck*.  Jag är trött o tagen o ligger mest o lyssnar på ljudböcker även om jag sakta blir bättre. En dag i taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: