Hoppa till innehåll

Icke social farmor prioriterar barnbarnet

04 augusti 2010

Jag vet, jag har inte varit särskilt social i sommar… inte umgåtts med vänner som jag brukar, inte hälsat på släkt som jag borde, inte hört av mig till människor som är viktiga i mitt liv.

Inledningen på sommaren var tuff på jobbet, sen kom semestern o jag stannade upp helt för att bara återhämta mig efter den tunga våren, försöka komma i balans igen. Vila upp mig o bara VARA.

Hela semestern o även nu då jag återgått till jobbet har jag prioriterat, helt egoistiskt, att vara med mitt barnbarn då jag haft möjlighet. Jag anar att jag inte borde, att det kanske tycks en del om att jag så gärna passar henne, lånar henne o låter de unga föräldrarna göra annat. Jag vet att de är de som är hennes föräldrar, de som har ansvaret. Ändå tar jag alla tillfällen att få vara i den lilla bubblan av bara hon o jag. Jag blir då helt närvarande i nuet – som ett meditativt tillstånd av närvaro, fylls med glädje o energi – njuter av varje ögonblick, av universums underverk.

Jag kommer aldrig mer att skaffa barn, att få vara med o uppleva detta ändå på så nära håll är obeskrivligt – att vara farmor o få möjlighet att vara aktivt närvarande i hennes liv. Jag varken vill eller kan välja bort att vara nära henne, så länge jag har möjlighet vill jag finnas i hennes liv, vara igenkänd med ett leende, kunna få henne att somna tryggt. Få sjunga o jollra med henne, få se henne upptäcka sina tår o fingrar, sin egen spegelbild.

Det är underbart att få vara farmor, att bara få vara i glädjen över existensen o slippa så mycket av föräldraskapets oro o praktiska bestyr o oro. Jag känner stor tacksamhet att få uppleva detta 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: