Hoppa till innehåll

Tack Fredrik på Biltrean för att du räddade min semester

28 juli 2010

För fyra år sedan köpte jag en ny bil, för första gången i mitt liv. Inte för att jag hade råd egentligen – men säljaren i Gävle var duktig på att få mig att tro det –  jag jobbpendlade mellan Gävle o Uppsala den sommaren, det var före den nya motorvägen o då upptågen endast gick till Tierp, nödvändigt med en fungerande o pålitlig bil alltså.

Ny-bils-garanti de 3 första åren – som brukligt är. Toyota har begärt in den vid två tillfällen för att fixa garantigrejer jag inte ens märkt att det varit fel på, men som de fått kännedom om. Så tidigt i våras började krock-kudds-lampan lysa av o till på displayen. Jag var in till Toyota vid ett par tillfällen o försökte felsöka, men det lyckades inget bra.

Vi beslöt gemensamt att jag skulle lämna in bilen över en dag så det skulle få lite mer tid på sig. Den dagen begärde jag kompledigt från jobbet, dit jag har svårt att ta mig utan bil, men i sista stund fick jag avslag på ledigheten o det hela sprack. Nu under semestern blev det äntligen av, samtidigt som den vanliga årliga servicen skulle de försöka lösa detta. De pratade lite löst om Goodwill = att de skulle stå för kostnaden trots att garantin gått ut.

Jag ska erkänna att jag inte riktigt visste vad de o jag gav oss in på, har ju aldrig haft en ny bil med garanti/goodwill möjligheter tidigare.
Biltrean hörde inte av sig vid lunchtid som uppgjort, då servicen skulle vara klar, jag ringde för att kolla läget. En aningen pressad anställd sa att de hade fått hem fel reservdelar för andra gången men skulle lösa det till dagen därpå.

Dagen efter, min sista lediga vardag på semestern, ringde Fredrik från Biltrean o väckte mig, vid halv tio – bilen var klar att hämtas. Jag promenerade dit o den stackaren berättade att han haft rejäl ångest o ont i magen över detta o slitit sig blå för att få ihop alla led.

De blev tvungna att byta ut hela bilsätet á 16 000 kr. Som tur var hade ännu en Uppsala Yaris haft samma bekymmer nyligen o stolen var beställd från Norge – den omplacerades till min bil istället då den andra kunden tillfälligt fått ett begagnat fungerade säte o kunnat vänta.

Det var min sista semesterdag – TÄNK OM Toyota bestämt sig för att inte göra detta i Goodwill o stå för kostnaden…. vilken mardröms avslutning på semestern det hade blivit. Tack Fredrik på Biltrean i Uppsala för att du kämpade o lyckades lösa detta – det var guld värt 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: