Hoppa till innehåll

Pinsam datamiss av självutnämnd datanörd

27 juli 2010

Jag anser mig själv vara lite av en datanörd o ganska datatekniskt lagd, åtminstone för att vara sjuksköterska. Jag löser de flesta mjukvaruproblem, lite av ”trail and error” systemet o lär mig av mina misstag eller gör om dem tills jag lär mig. Tidigare fipplade jag även med hårdvaran men i det har jag börjat banga ur o istället köpa tjänsterna från någon kunnigare. Alla komponenter inuti burkarna förändras ju så fort o de datorer jag byggde för ett par år sedan är inte längre kompatibla med nya delar = överkurs.

Även mina nu vuxna barn tillskriver mig en hel del kompetens på området, även om sonen har sina specialkunskaper inom dataspel, ljudteknik o en del annat. Dottern å sin sida har köpt en data med Windows 7 o där går jag också bet. Jag känner mig trygg med XP o vill aldrig ha något annat.

Häromveckan slutade ljudet fungera på min lilla 9 tums laptop. Jag var övertygad om att det var min käre son, yngel de lux, som dragit ner något skit o ställt till det. Var beredd att blåsa ur den helt o installera om alla drivrutiner o mjukvaran, men iddes inte riktigt o avvaktade lite. Det går ju att använda datorn även utan ljud… även om det är tråkigt då den ofta fungerar som radio i köket.

Så kom sonen, flickvännen o barnbarnet hem från Örebro. Jag påtalade för den unge mannen att datorns ljud försvunnit.

Yngel de lux: – Jaså, vad har hänt då?

Jag: – Hmm, det var vad jag tänkte fråga dig. Har du dragit ner något skumt?

Yngel de lux: – Men morsan, ser du inte ikonen här nere i hörnet? Ljudet är ju avstängt bara – o du som kallar dig datanörd *asg*

Ja, vad ska jag säga till mitt försvar…. att om jag stängt av ljudet hade jag vetat det o satt på det igen. Om jag inte rört det så förväntar jag mig att det är på – åtminstone då det är min laptop. Men visst, lite pinsamt var det allt 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: