Hoppa till innehåll

Min längtan efter regn o åska

26 juli 2010

I gårkväll gick jag ut på en stavpromenad, med Eckhart Tolle´s Practicing the power of Now i Mp3:n. Jag förväntade mig att bli blöt av regn – jag längtar efter skyfall, efter dofterna, färgerna, dropparna som möter mitt uppåtvända ansikte. Tji fick jag. Jo visst, en o annan droppe föll – kanske fem (?) men jag blev inte blöt av det utan av den fuktiga luften.

Jag längtar efter ett rejält åskväder som rensar upp o låter sommarluften bli klar o ren igen. Jag längtar o längtar men inte sedan i månadsskiftet maj/juni har jag upplevt det.

Jag inser att de som fått skyfall kanske inte är lika glada, i de delar av landet där det ställt till problem o skador…. eller som åskvädret över Oslo för ett par veckor sedan (bilden stal jag på webben då – för att den var så vacker)


Naturens krafter är så ofattbara o samtidigt så vackra, inför dessa känner vi människor oss oftast ganska små o ödmjuka. Jag gillar den känslan på något vis… inte då den drabbar med risk för livet men då naturen visar människorna sin plats i världen. Att vi inte kan styra o ställa, att vi är pyttesmå i sammanhanget, trots att många av oss tror oss stå över allt på jorden.

Naturupplevelser ger mig inspiration o kraft i närvaro – det är för mig att möta själva existensens ursprung.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: