Hoppa till innehåll

Qi gong inspiration från mästerlig granne

23 juli 2010

Jag ska erkänna något igen…

Jag har slarvat med min qi gong en tid. Inte värnat om mitt eget behov av att röra min kropp i takt med andningen i dessa mjuka rörelser som får min själ att må så gott, inte värnat om mitt behov av att avsluta dagen med fokus på här o nu. Jag behöver fokusera på den mjuka qi i mig – på yin jag som har så mycket yang i mig – o det har jag låtit bli…

Vad händer då?
Jo en granne, en man i 25-30 års åldern börjar träna tai chi o yoga ute på gräsmattan på vår innergård  😉

Nej, träna är inte rätt ord – utöva är korrektare – han är definitivt inte en trevande nybörjare.

Jag står i mitt fönster o smygkikar, inspireras av han fokus o närvaro. Längtar till att utöva min egen qi gong igen.

Så en kväll tog jag mig tiden. Andades, fokuserade o utförde mina övningar – spontant o intuitiv. Som alltid började tårarna rinna, inte i sorg bara i glädjen i att vara, existera i närvaron – sen kom gäspningarna.

Det är ganska fascinerande, detta har upprepats genom åren sedan jag gick min första qi gong kurs. Då jag landar i min kropp i närvaro o inre fokus så rinner dessa tårar o jag gäspar oavbrutet – utan sorg, utan trötthet men närvarande.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: