Hoppa till innehåll

Antik bröllopsring på ogift kvinna

21 juli 2010

Jag är ingen smyckes människa, har aldrig haft råd o aldrig prioriterat sånt. Då är det lättaste försvaret att bli helt ointresserad, vare sig det är sant eller inte.

I höstas köpte jag för första gången i mitt liv guldörhängen till mig själv. Under tonåren köpte jag ett o annat silversmycken men då jag snart utvecklade allergi även mot dessa o mot alla plastsmycken som fanns på 80-talet så gav jag upp. Guld var mitt enda alternativ o det var för dyrt.

Jag har heller aldrig gift mig o endast en gång förlovat mig (*suck* men det är väl lika bra att erkänna det misstaget). I mitt yrkesliv är inte ringar något plus i kanten direkt så jag har låtit bli att ha några alls.
Nu har jag fått ärva ringar från släkten på mammas sida, denna omgjorda ring gillade jag o bär sedan någon månad:


Den är min mammas morfars bröllops ring. I den står ristat Per Johan 20/10 1919. Det är en speciell känsla faktiskt, dels att han eller hans fru haft just denna ring, dels att jag som aldrig varit gift nu bär en bröllopsring 🙂

Så funderar jag… vad vet jag om Per Johan? var det han fiskaren från Fagerviken i Hållnäs socken? Vad hette hans fru? mammas mormor…. minns inte…. de fick många barn o av dem har jag träffat kanske hälften, varav bara min biologiska mormor ännu lever. Detta med släktskap är intressant men svårt att hålla koll på, intresset brukar öka med den egna stigande åldern har jag förstått – kanske blir det så även för mig. Vi får se tiden an.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: