Hoppa till innehåll

Varför går fåglarna omkring o gapar?

18 juli 2010

Jag har i ett par dagar, nu i värmen , sett kråkor (eller något liknande) gå omkring med vidöppna näbbar. Har trott att de varit skadade, inte KUNNAT stänga näbben pga att något fastnat i käken eller så…

Kan det ha varit en Kaja??? Inte vet jag, men dottern tror det.
Bild lånad av Sveriges Ornitologiska Förening, dit den också är länkad

Jag är, som jag tidigare berättat, ingen fågel människa….förutom att jag älskar o känner stor samhörighet med Koltrastar.

Så på Fyrishov häromdagen såg dottern o jag en sådan där gapande fågel bredvid poolen, jag kommenterade som ovan. Att jag sett flera sådana o tänkte de var skadade. Plötsligt snappar fågeln i sig en munsbit från marken. Han kunde alltså visst stänga näbben o använda den….

Jag: – De kanske svettas som hundar, med öppen mun (?)

Dottern: -*asg*, som hundar??? Du är inte riktigt klok mamma!

Någon som kan förklara fenomenet med den öppna näbben för mig???
Min teori var uppenbarligen helt idiotisk….. åtminstone om jag ska tro dottern.  Erkänner att det nog är ganska långsökt….men det kom spontant, som vanligt hann jag inte tänka innan orden ploppade fram *suck*

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer leave one →
 1. 13 augusti 2011 08:28

  om det du såg är samma som på bilden på är det kaja. De går och har munnen/näbben öppen när de är varma. Svettas ju inte så de gör som hundar, flämtar med öppen näbb och drar in svalare luft i lungorna. Så du har rätt och dottern fel. Sånt händer:-)

  • 17 augusti 2011 20:33

   Häftigt – vilken kunskap!

   Tack – har redan påpekat för smultronknopp att jag hade rätt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: