Hoppa till innehåll

Vad är det för fel på Uppsalas fiskmåsar?

14 juli 2010

Jag vet Uppsala ligger inte vid havet, vilket enligt min åsikt är ett av de största felen med staden. Ändå ser jag fiskmåsar här, flygande, spatserande – TYSTA – fiskmåsar. Vad är det för fel? Är det bara vid havet de skränar som de ska? Har det med öppet vatten att göra? Är det i jakten på fisk de låter så?

Jag var på besök i Åkersberga för ett par veckor sedan o det största intrycket, trots många intryck, var ljudet av de underbara fiskmåsarna som skränade utanför huset. Ett ljud jag älskar – säkert av barndomsnostalgi.

Bild stulen på webben hos Sveriges Ornitologiska förening

Jag sökte på youtoube för att kunna länka hit ljudet jag menar. Hittade en massa filmsnuttar om stjälande fiskmåsar, dumma fiskmåsar o elaka fiskmåsar o s v . Namnen på länkarna talade sitt tydliga språk. Så läste jag IQ fiskmås – fasiken, det begreppet har nog även jag använt någon gång…

Ingen länk med det underbara skränandet från havet. Vad sjutton har folk för uppfattning om fiskmåsar? Är det bara jag som älskar dem?
Jag sökte vidare 0 hittade Bimbo Boy´s inlägg – han liksom jag tycks ha en barndomsnostalgisk kärlek till fiskmåsljudet

Jag letade o letade – slutligen hittade jag en länk med det ljudet jag älskar.

Nästa vecka börjar jag jobba igen – då ska jag förhoppningsvis få höra mig mätt på fiskmåsar – DET längtar jag efter, i övrigt kunde allt semestern få hålla i sig ännu en tid.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: