Hoppa till innehåll

Om män o dejting – rädsla o möjlighet

13 juli 2010

Jag är en feg typ då det kommer till relationer, håller mig undan, låter bli, undviker o vågar inte. Visst drömmer jag om att träffa en person att dela glädje o sorg med, i trygghet o tillit o utvecklas med vidare genom livet.

MEN, jag är rädd att känslorna ännu en gång ska dra iväg med mig, att jag ska missa att lyssna på mitt inre, min intuition o min känsla. Att gå bet ännu en gång.

Den som är trygg törs bli buren

Sa en väninna o syster till mig nyligen i detta tema. O det är väl så, jag törs inte riktigt, jag är rädd att inte duga, att inte befinnas värdig….

Jag försöker hela tiden hitta nya undanflykter också, att jag nu har semester är en, att jag sen kommer att jobba mycket en annan, att jag kommer att ha lång resväg till jobbet en tredje, att jag är farmor en fjärde o s v
Ändå dyker temat upp för mig hela tiden, oavsett vad jag gör, vad jag läser – nyligen hittade jag i en vanlig roman (minns inte längre vilken) detta citat:

Förälskelser är starkt övervärderade. Förälskelse består av 45% rädsla för att inte bli accepterad & 45 % maniskt hopp om att just denna gång ska denna rädsla komma på skam & av blygsamma 10% svag förnimmelse av kärlekens möjlighet.

Vartenda ögonblick kan vara det sista. Det får inte finnas någonting i livet som bara är en passage från en plats till en annan. Varenda promenad måste gås som om den var allt man hade kvar.

O det är däremellan någonstans som jag står o väger. Mellan det övre stycket som liksom förklara att min rädsla är helt normal o det nedre stycket som säger åt mig att leva här o nu, aktivt o närvarande – att njuta av livet.

Min dotter peppar mig, M* peppar mig, min syster peppar mig – o jo, jag har faktiskt återtagit lite aktivitet på cyber space, förra gången jag var aktiv där o skrev om det var i maj 2009.  Dejtingsidor har för o nackdelar men de är lättare att hantera för mig än att gå ut på krogen. Denna gång är jag lite mer aktiv själv, vi får väl se hur länge jag ids 😉

Läs även andra bloggares åsikter om ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: