Hoppa till innehåll

Sommarens första grillkväll slutade i hängmattan

09 juli 2010

Som ensamstående mamma har det ofta varit splittrat med grillning, att sköta allt själv, både förberedelser inomhus o utomhus  = vara på flera ställen samtidigt har lett till mer stress än njutning. Stress leder lätt till frustration o irritation, därför gläds jag fortfarande mera då jag känner grannarnas dofter från grillar än då vi själva ger oss på grillandet…

Häromdagen genomförde vi ändå en lyckad grillkväll jag o mina ungdomar. Bägge är vuxna nu så jag tilldelade dem helt enkel uppgiften att gemensamt tända grillen, släpa iväg den långt från huset o helt utom synhåll – så att inte granntanterna skulle börja gasta – o återkomma då köttet var klart med släckt grill. Under tiden skulle jag lösa allt annat inomhus o dukningen. Sonen, yngel de lux, hade förberett köttet med marinad under eftermiddagen.

Jag: – Kan ni tända grillen nu?

Sonen: – Syrran kom hit, lyssna på det här (Spotify klipp)

Jag (10 minuter senare): – Jag är hungrig, kan ni tända grillen nu?

Sonen (efter ytterligare 10 minuter): – Vi har ingen grillkol. Jag o kompisarna tog det sista då vi grillade i maj.

Jag: – Men suck, det vore väl själva f-n. Kolla, här finns det grillkol.

Sonen: – Syrran hämta tändvätskan.

Dottern: – Jag når inte, du är längre än mig. Det finns bara lacknafta… kan vi ta det?

Jag: – Absolut inte! Använd den här eltändaren jag köpt till grillen.

Så sprang de omkring en stund o dividerade hur de skulle dra elkabel ut på gården, vilken kabel, hur långt den räckte, hur man gjorde…. Väl ute i trädgården hittade de fågelskrället. Allt grilltändande stannade upp ytterligare en halvtimme.

Sen tände de så äntligen grillen o ganska snart hämtade de köttet som skulle grillas, rädda att grillkolen skulle hinna slockna innan köttet blev klart.
Vi är verkligen inga proffs grillare, varken jag eller mina ungdomar…..
Spjället på undersidan hade tydligen rostat fast, hur får man då fart på glöden?
O vad händer egentligen om man lägger på locket på grillen? Slocknar den då? eller blir köttet genomstekt men inte kolsvart? Frågetecknen är bra många fler än svaren….


Framåt tiotiden på kvällen satt vi ändå där på vår balkong o avnjöt sommarens första gemensamma grillmiddag. Visst är det underbart att få umgås bara vi, det händer så sällan numera.

Ändå…. att jag alltid förtränger hur trrrööööttt jag blir av ungdomarnas glam o stoj. Jo, jag älskar att ha dem omkring mig – dessa min älskade vuxna barn – att höra dem umgås o njuta av varandras sällskap. Men inte för lång tid, inte för nära o jag behöver ha möjligheten att dra mig undan o få vara helt ifred då det blir mig övermäktigt.


Efter disken smet jag ut på balkongen o la mig i min hängmatta, låg där o tittade upp på himlen, njöt av stillheten o sommarnatten. Ungdomarna hade bestämt att vi skulle titta på en ny Beck film, de hade bestämt att jag skulle gilla den…jag som tycker det är så vansinnigt meningslöst tidsfördriv…jag gömde mig i hängmattan o bad att få vara ifred i åtminstone 20 minuter.

Om jag tittade på Beck sedan? Jodå, jag gjorde det… en film i taget….

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: