Hoppa till innehåll

Grannen byggde fågelskrämsel i min trädgård

06 juli 2010

Förra veckan vaknade jag i gryningen av ett sjuhelsikes liv utanför mitt öppna vädringsfönster. Jag vände mig o somnade om, tänkte att det var väl katter eller igelkottar eller nåt. Vid lunchtid då jag skulle skörda de få dagliga gubbarna hittade jag en fågel som satt fast i nätet – o den levde ännu. Stackaren hade skrikit sig blå i gryningen o sen legat där i stekande sol hela morgonen.

Jag är van vid djur, ser mig själv som ganska orädd men det finns gränser o en sådan gräns är fåglar.

Jag bad en granne om hjälp o vi fick med gemensamt pillande o sax tillslut loss fågeln som kunde flyga iväg. Dagen efter byggde samme granne, en sann fågelvän, ett fågelskrämsel ovanför mina jordgubbsplantor.


Om det fungerade?

Njae, två dagar senare såg det ut så här:

Vetisjutton om det inte är SAMMA jäkla fågel som sist, den som grannen o jag tog loss. Denna gång fick mina ungdomar göra jobbet då de hittade den.

Då de släppt den ropade jag efter den att den skulle ge fan i mina jordgubbar …..

Sonen kom lite senare med en egen teori.

Eftersom grannen är en sann fågelvän o till och med har fågelbad i sin trädgård så är nog den så kallade skärmseln med aluminiumfolien snarare ett lockredskap som ropar ut: ”Kom små fåglar här finns det goda gubbar!” för att de sedan ska kunna dricka vatten i lugn o ro hos honom 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: