Hoppa till innehåll

Reflektion närvaro – rädsla & kärlek

04 juli 2010

Då jag är med mitt barnbarn försöker jag lägga allt åt sidan o bara vara. Då jag lyckas med detta blir hon lugn o trygg. Om jag är lugn o trygg sprider jag denna känsla till henne. Andas jag lugnt o nöjt så sprids det till henne.

Börjar jag oroa mig över om hon har ont i magen, är hungrig, trött eller något annat jag inte lyckas tolka så stör jag henne – hon får heller ingen ro. Eller om jag låter tanken flyga iväg till då eller sen, då känner hon av att jag inte är där med henne, i fridfull harmoni – då oroas också hon.

Denna upplevelse av närvaro, som gör mig lugn o trygg o förmedlas till den jag är med, har jag lättast att nå då jag umgås med barn – jag uppslukas av stunden o kan vara totalt närvarande.

Så var det inte då mina egna barn var små, då levde jag i då o sen, i att göra saker/prestera. Jag var sällan en känslomässigt närvarande mamma, hade ännu inte den kunskapen o det djupet. Rädslan i mig hade ännu överhanden, rädslan att inte duga, rädslan i vad andra skulle tycka/tänka om mig. Jag skrev lite om mitt unga föräldraskap här en gång.

Tänk om jag kunde använda detta lugn, denna harmoni som jag kan uppnå då jag lägger allt annat åt sidan o bara är med mitt barnbarn, denna underbara lilla orkidé. Tänk om jag kunde tillåta mig att vara, i mig  själv på detta sätt, i livet som helhet. Denna känsla av frid o kärlek.

Min vuxna dotter läste någonstans o förmedlade till mig:

Det finns bara två känslor – rädsla & kärlek.

Jag tror det ligger något i detta. Kärlek är att vara i närvaro. Rädsla är att vara i då o sen, oroa sig. Detta tema kan sannolikt utvecklas hur långt som helst. Om jag kunde sluta vara ”rädd” o istället välja att leva i ”kärlek” – om vi alla kunde få uppleva detta – är det vad meningen med våra liv pekar mot?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 04 juli 2010 10:19

  Jag tror det är dit vi ska leva i känslan av kärlek vilken underbar text du skrivit du skriver så himla bra njuter av att läsa dina texter!!!
  Ta hand om dig nu
  kramisar
  kusinen din….

  • 04 juli 2010 19:10

   Tack Sanna 🙂

   Att uttrycka sig i skrift är enkelt jämfört med att leva i det…o det är i det verkliga livet jag vill nå dit, en dag i taget.

   Kram till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: