Hoppa till innehåll

Hon har rätt om fotografering…

02 juli 2010

Jag skrev nyligen här om min dotters kritik mot mig som familjefotograf. Hon gillar helt enkelt inte mina bilder av människor, jag tar dem ur fel vinkel o de blir inget ”snygga”. Jag har sagt lite som så att:  – Jo,  men jag gör som jag alltid gjort ändå, oavsett om du gillar det eller inte.

Så den unga kvinnan tog till ett litet maktredskap ur verkligheten. Hon lånade min kamera o fotade mig ur två olika vinklar – som bevismaterial o för att överbevisa mig om att hon har rätt.

Först bilden till vänster som hon tog snett nerifrån… o visst jag tycker väl inte att den är riktigt till min fördel…
Sedan bilden till höger o jo, hon har nog rätt i att jag ser slankare ut –  till och med mer än vad jag egentligen är.

Jag skulle väl i ärlighetens namn tycka att sanningen ligger någonstans mittemellan. Jag är ju ganska kort o satt till figuren liksom o det är väl bara att acceptera…. sån ser jag ut o det är helt OK. Sen är det förstås roligare att visa upp bilder på sig själv där man ser lite bättre ut en vanligt 😉

Ändå kunde jag inte riktigt låta bli att argumentera vidare…. hur f-n ska jag ALLTID kunna stå snett ovanför den jag fotar – jag är ju bara 160 cm o har ingen stege eller stol med mig att stå på i alla lägen.
Det är väl en sak att ta ”studiofoton” eller ”proffsbilder” i något speciellt syfte o en annan att ta vardagsbilder – eller????

Jag misstänker att vi aldrig kommer att bli riktigt överens i detta men lite i taget kan jag kanske lära mig att ta bilder som hon accepterar – om jag nu lär mig att tänka på detta o titta genom kameran lite med hennes ögon 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: