Hoppa till innehåll

Oj, snacka om att göra bort mig….söta lilla jag

01 juli 2010

Jag berättade häromdagen om mitt krogbesök med dottern o hennes väninna…. jag ska erkänna att jag undanhöll en lite pinsam del som jag gått o grunnat på sedan dess. Jag ler lite åt mig själv, men kärleksfullt o intresserat – ingen gummiklubba alls – sött liksom.

Jag valde att avbryta krogbesöket vid tvåtiden då jag började bli trött, lämnade dottern o hennes sällskap på Terassen. Jag gick nerför trappen tätt följd av en okänd ung man, då jag kom ut på trottoaren så tilltalade han mig:

Han: -Du ska väl inte gå hem redan?
Jag: -Jo, det ska jag.
Han: -Nej häng med mig till Flustret istället.
Jag: -Nejdu, gå tillbaka upp o ragga någon i din egen ålder istället.

Här började han diskutera ålderskillnader o ville att jag skulle bedöma hur gammal han var. Jag svarade ärligt att jag är värdelös på att bedöma åldrar (av den enkla anledningen att det för mig är helt ointressant fakta). Jag gissade lite hit o dit medans han höll i min arm. Han sa sig inte vara intresserad av de unga tjejerna, då jag vidhöll att jag var för gammal för honom.

Vad gör jag då för att överbevisa honom?

Jag: – Men du, jag är till och med farmor. Jag har en tre månaders bebis hemma att ta hand om i natt (nödlögn).

Han känner på min mage o säger:
-Det syns inte…

Sen cyklade jag hemåt småflinandes o tog ansvar för min nödlögn genom att faktiskt ta hand om barbarnet resten av natten så ungdomarna fick sova.

Jag ler fortfarande då jag tänker tillbaka på ordväxlingen. Söta lilla jag, 40 år o kan inte säga ”Nej, tack jag är för trött nu – men gärna en annan gång”. Istället blir jag  liksom chocka o smickrad över att en trevlig, okänd o söt man ser mig o pratar med mig. Dessutom uppskattade jag hans varma händer o hans goa blick – även om han var lite alkohol lullig….

Bekräftelsetorsk eller bekräftelsetorsk är allt frågan…. eller kanske helt enkelt så att jag äntligen börjar närma mig stadiet i mitt liv där jag längtar efter att möta en man 😉

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer leave one →
 1. 01 juli 2010 12:34

  Hej! Vilken trevlig blogg du har :).
  Jag hittade hit från Aftonbladets artikel om kvinnan som varit sjösjuk i nio år. Googlade på Mal de Debarquement och kom av någon anledning till dig, du hade skrivit om yrsel och din migrän. Långsökt, men trevligt :).
  Synd att du inte bad om killens telefonnummer. Ni kunde fått en riktigt trevlig kväll en annan gång :).
  Hoppas du får en riktigt bra sommar.
  Hälsningar Siv

  • 01 juli 2010 13:01

   Tack 🙂

   Den artikeln har jag inte läst – har du en länk åt mig? Mal de Debarqument har jag råkat ut för tidigare men som tur är bara i fyra veckor….

   Jag får nog fortsätta öva mig då det gäller män 😉 Kanske lär jag mig en vacker dag, det viktiga nu är att jag kan le åt mina egna misstag.

   Önskar även dig en härlig sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: