Hoppa till innehåll

Att använda solskyddskrämer eller inte…

30 juni 2010

Jo jag vet att man ska använda dessa. Min söta kusin skrev nyligen ett inlägg om det här – för mig är det alltid just så. Jag har vita ringar runt ögonen där solbrillorna sitter, eftersom jag alltid läser då jag sitter/ligger i solen, men i övrigt är jag helt oskyddad o röd/fräknig/brun.

Jag erkänner för mig själv o för er alla – att jag är värdelös på att smörja in mig med solskyddskrämer, helt enkelt värdelös på detta.

Min dotter grälar på mig, vädjar, grälar igen – hotar med hudcancer för att förmå mig att ta ansvar.

Är det i självförakt eller i självdestruktivt?
Är det i trots?
Av lathet?
Tror jag att hudcancer bara kan drabba andra?
Att det inte gäller mig?

Jag vet inte….jag vet bara att jag vet att jag borde men ändå låter bli.
Jag tänker att erkänner jag det här på bloggen så kanske jag lyckas göra något åt det – tar mitt ansvar som vuxen kvinna, är rädd om mig själv på samma sätt som jag utan tvekan vill att andra ska vara.

Jag älskar att vara i solen, njuter av den varje stund från mars till oktober. Jo, jag älskar att vara brun också… fräknig som jag blir – jag är allt lite fåfäng ändå. Känner mig fräschare o gladare då jag ser mig själv i spegeln. Anser att det är snyggare med brun magvalk än vit 😉

Nu den senaste veckan har jag faktiskt ändå plockat fram lite solkrämer – o jag har använt dem i flera dagar – det är tydligare nu att solen är stark då det är varmt o semestern är här. Hittills har jag inte bränt mig i år, men jag misstänker att min dotter skulle kunna ha en annan åsikt.

Så – nu har jag erkänt o jag tror att jag vill göra en förändring, i rätt riktning, även om jag har svårt att föreställa mig att jag kommer att smörja in ansiktet då jag sitter på balkongen o njuter i april nästa år… men i juni o juli så.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: